Купуючи той чи інший одяг або взуття, ми хочемо якнайдовше зберегти його початковий вигляд. Дощі, морозна погода, калюжі під ногами – все це швидко псує наші улюблені речі. Тому в цьому питанні дуже важливим є правильний догляд. Він полягає в обробці речей спеціальними засобами, серед яких найбільш ефективним та зручним у використанні є водовідштовхувальний спрей для одягу і взуття.

Спреї можна назвати універсальними засобами для догляду. Їх дуже легко наносити. Для цього не потрібні спеціальні щіточки. Ви просто розпилюєте засіб на одяг, взуття або сумки.

Водовідштовхувальні спреї можна використовувати на будь-якій тканині: нейлоні, поліестері, мембранній тканині, замші, бавовні, велюрі та ін. Детальніше ознайомитись з інформацією та замовити такі диво-засоби можна на сайті магазину «Наномаркет», де представлено широкий асортимент високотехнологічних хімічних товарів.

Використання водовідштовхувальних засобів має такі переваги:

1.     Забезпечують тривалий захист тканин від бруду, води та солей навіть після прання.

2.    Легко наносяться – не потребують спеціальних навичок для обробки й захисту тканин від бруду і води. На флаконі встановлений пульверизатор, який допомагає рівномірно нанести засіб по всій поверхні.

3.     Захищають тканину від ультрафіолету, що попереджає втрату кольору.

4.     Відсутність «парникового ефекту» - навіть після багаторазового застосування речі продовжують пропускати повітря.

5.    Окремі засоби призначені спеціально для робочого одягу мають підвищений ефект захисту від олій, нафти та інших промислових продуктів.

6.      Водовідштовхувальні засоби забезпечують легке чищення одягу.

7.      Не змінюють зовнішній вигляд тканини.

8.     Не мають кольору та запаху.

Основна перевага водовідштовхувального спрею в тому, що він наноситься буквально за декілька секунд, і забезпечує чудовий захист матеріалу. Якісний засіб дозволяє тканині зберігати еластичність і при цьому набувати водовідштовхувальних властивостей. Крім того, після такої обробки речі стають стійкими до механічних пошкоджень.

Як діють водовідштовхувальні засоби? На поверхні захищеного матеріалу з’являється невидимий для неозброєного ока шар із наночастинок.  Під мікроскопом можна побачити шорсткі голчасті часточки, які рівномірно розподілені по тканині. Вода є набагато щільнішою, ніж текстура створеної мембрани. Це робить можливим її проникнення в пори виробу максимум на кілька нанометрів і сприяє стіканню води по поверхні тканини. Таким чином і проявляється гідрофобний ефект.

Багато споживачів, купуючи одяг або взуття, не думають про те, що їх зовнішній вигляд можна зберегти на довший час. Для цього достатньо правильно підібрати водовідштовхувальний засіб. Адже для різного типу тканини потрібний певний ступінь захисту, склад речовини, її концентрація. Завдяки цьому, ви зможете збільшити термін служби ваших речей в декілька разів і зекономити на покупці нових. Водовідштовхувальний спрей – це ваша гарантія того, що одяг і взуття будуть чисті та охайні у будь-якій ситуації.