Щоб тривале перебування в човні приносило задоволення, розміщуватися у ньому необхідно з комфортом. Саме тому рекомендуємо звернути увагу на м’які сидіння для човнів ПВХ в Aquamania, які оптимально адаптуються до човнів різних виробників. Оснащення човна ПВХ складається не тільки з установки спеціального обладнання для плавання, а й розміщення специфічних комплектуючих елементів для комфортної подорожі.

М’які сидіння й крісла для човнів ПВХ: завбачлива зручність

Не варто недооцінювати важливість комфорту під час риболовлі. Сидіння для човнів і катерів часто купують в комплекті з іншими аксесуарами, які можуть знадобитися на рибалці, охоті або звичайній прогулянці. Зрештою, для більшості риболовля – це переважно відпочинок, а не спорт.

Тому комфортний пристрій для зручного розташування у човні ПВХ надто важливий. До того ж вибиратися на річку регулярно може дозволити собі не кожен, що робить такі події ще більш привабливими. Саме тому м'яке сидіння або крісло в човен ПВХ для багатьох не розкіш, а необхідність.

Сидіння, крісла та лавки для човнів ПВХ: різновиди

Підбирати м’які сидіння й крісла потрібно, виходячи з габаритів судна. Для цього необхідно виміряти ширину кокпіту у тій частині, де передбачається встановлення додаткового сидіння. На ринку представлено різні моделі сидінь – для конкретних моделей човнів і універсальні.

  • М’які сидіння.
  • Надувні крісла, пуфики й банки.
  • Жорсткі сидіння.
  • Складні крісла.
  • Сумка-рундук.

На сьогодні асортимент моделей величезний: складні сидіння в човен, крісла з болстерами, з перекидними спинками, сидіння з бічною підтримкою, з вініловими подушками, регульовані. Є моделі з різноманітним забарвленням: бежеві й блакитні, сірі, камуфляж та інші. Монтаж сидінь не становить будь-яких труднощів.

М’які сидіння-банки для човнів ПВХ: переваги

Пластикові, алюмінієві лавки – звичний елемент човна ПВХ. Встановлюються різними способами. На хвилі стрибати по дерев'яній банці досить незручно, тому характеристики сидіння поліпшують спеціальними м'якими накладками. Вони не промокають і роблять прогулянку значно приємніше.

М’які сидіння виготовляються з міцних матеріалів, які не просідають, оптимально тримають форму, на відміну від звичайних поролонових. Для оббивки м’яких сидінь використовується спеціальна тканина Oxford 600 на ПВХ основі. Матеріал стійкий до впливу вологи й ультрафіолету, не вбирає рідину, не промерзає й не промокає.

Можна вибрати ергономічну модель сумку-рундук, яку оснащено ще й кишенями. Це практичний варіант для зберігання потрібних речей на борту й одночасно компактне зручне м’яке сидіння.

Крісла для човнів ПВХ: надувні пуфи й диванчики

Популярність мобільних місць для сидіння пов’язана з їх універсальністю, легкістю й відсутністю проблем з кріпленням. Їх нескладно переміщати по кокпіту човна, з носової частини в кормову або прибирати, коли вони не потрібні. Надувні крісла особливо зручні в човнах, які не оснащено рухомою системою кріплення стаціонарних сидінь.

Правильно підібраний за розміром судна пуф після накачування розпирається між балонами так, що його не зрушити. Пуфик часто менше діаметра балона. Тому, сидячи на ньому, зручно спертися спиною на балон. Таке сидіння амортизує й гасить удари. Надувні крісла для човнів ПВХ привабливі для власників доступною ціною.

Надувні крісла можна використовувати не тільки в човні ПВХ, а й на березі. У них можна з комфортом розташуватися, аби приготувати похідний обід та розібрати снасті. Або просто відпочити – приємно провести тривалий час, насолоджуючись природою й не відволікаючись від бесіди або будь-якого іншого приємного заняття.

Складні крісла для човнів ПВХ: особливості

Звичайно, жорсткі складні крісла – зручний і функціональний аксесуар для рибалки. Крісло закріплюється на п'єдесталі та має можливість обертатися по колу, створюючи широкий огляд мисливцеві або одночасний доступ до декількох вудилищ рибалці. Якщо човен спочатку не обладнано таким кріслом, купити його не складно.

Проте, зважте, що для встановлення крісел необхідно також придбати відповідне додаткове устаткування, зокрема:

  • Перехідники-основи та рами, що дозволяють встановлювати крісла, не призначені для вашої моделі човна ПВХ.
  • Опори для встановлення на борт.
  • Стойки для сидіння.
  • Поворотні платформи.

Крім того, варто заздалегідь розрахувати, наскільки зручно буде знаходитися у човні з габаритним кріслом – повертатися, підніматися, переміщуватися. Зрозуміло, що для човнів ПВХ компактне м’яке сидіння є найбільш оптимальним варіантом.

Виходячи з усього перерахованого вище, можемо зробити висновок, що серед великого розмаїття моделей кожен власник зможе знайти максимально зручні м’які сидіння й крісла, що раціонально адаптуються з певною моделлю човна ПВХ, підкреслюють його стиль.