Тепла підлога пропонує високий рівень комфорту. На додаток до відомого електричному варіанту, інтернет - магазин «Тепла Домівка» представив вам цей варіант більш докладно.

Основи інфрачервоної теплої підлоги. Укладання інфрачервоної теплої підлоги

Інфрачервоний обігрів випромінює тепло у вигляді променевої енергії. Енергія подається за допомогою електричного струму. Поверхневий комфортний обігрів який має вигляд як інфрачервона плівка, зазвичай складається з товщини 0,5 мм і забезпечує теплу підлогу під ламінат. Зверніть увагу на відповідну інформацію від виробників, наприклад, додаток «підходить для теплих підлог».

Переваги та досвід інфрачервоного теплої підлоги

Інфрачервона підлога з підігрівом можна використовувати як основний або додатковий обігрів. Вихіденергіївисокий, тому щомайже вся енергія перетворюється в тепло. Завдяки дифузійним нагрівальним доріжках, які можна наносити безпосередньо на кам'яну кладку, ви протидієте утворенню цвілі. Променисте тепло енергетично дешевше, ніж нагрівання повітря, оскільки повітря є відносно поганим провідником тепла.

Відмінності між окремими версіями

Нагрівальна саморегулююча плівка доступна на ринку в різнихваріантахнапруги. Роблячивибір, слід подбати про те, щоб забезпечити придатність для електромережі, але в перевагах цієї плівки є те, що вона має пасивний захист від локального перегріву. На додаток до версії на 220 Ввипускаються версії з низькою напругою 12/24/36/42/48 В. Ще одна відмінність полягає в структурі опалення. Власники опалення мають вибір між повною установкою або смугастим варіантом. Третя відмінність відноситься до ширини. Звичайна ширина становить від 50 до 100 сантиметрів. Однак також можливі менші нагрівальні плівки, наприклад, шириною 25 сантиметрів.

Якічинникивпливають на час прогріву полу?

Фактичне підлогове покриття розташоване над нагрівальною плівкою, наприклад, ви можете укласти інфрачервону підлогу з підігрівом під плитку. Термічна проникність матеріалу впливає на час прогріву полу. Ізоляція від ударного шуму утворює ще один бар'єр, який впливає на процес нагрівання. В кінцевому рахунку, ефективність нагріву також має вирішальне значення. У кращому випадку, підлога через кілька хвилин буде теплою, а в несприятливих умовах процес займає годину.

Поради фахівців з укладання теплої підлоги

Якщо ви кладете інфрачервону підлогу з підігрівом, необхідно дотримуватись відповідних мінімальні зазори. В принципі, нагрівальну плівку можна розкласти по всій підлозі. З метою безпеки більшість виробників рекомендують прокладати під меблями, якщо відповідні меблі знаходиться на висоті не менше семи сантиметрів над підлогою.