Паливні брикети RUF — найбільш поширений тип брикетів. Вони підійдуть як для топки печі, так і для мангала. Їх замовляють найчастіше. Така популярність виникла не на порожньому місці. В першу чергу, євродрова Ruf виготовляються в зручній формі — у вигляді цегли з округленими краями. Такі брикети можна компактно помістити в будь-якому сховищі.

Наступним, важливим фактором, чому брикети руф популярні, є їх різноманіття. Просто погляньте: брикети руф з березового пилу, брикети RUF з дуба (тирса + пил), брикети RUF з тирси хвойних порід і т.д.

брикеты

Відразу можна помітити і ще одну перевагу опалювального брикету РУФ — вони недорогі. У тому числі це пов'язано і з уже описаним різноманіттям вибору. Як і будь-які інші брикети, РУФ — це сильно спресована деревна тирса або пил. Більш того, спеціальна піч їх висушує, залишаючи всього 8-10% вологості. Для порівняння, навіть висушені дрова в середньому мають 25-30% вологості.

Наявність великого асортименту брикетів з різних порід дерева, а також з різного типу матеріалу (тирса або пил) дозволяють вибрати найвигідніший варіант саме для вас. До того ж є варіанти замовлення як оптом, в тоннах, так і в роздріб — в упаковках.

Що важливо знати при покупці паливних брикетів RUF?

Якість євродров не залежить від породи дерева. А ціна на них різниться тільки тому, що деякі породи дерева менше поширені в регіоні виробництва брикетів, тому доводиться ці дерева доставляти.

Брикети РУФ більш стійкі до вологи, ніж дрова, але все одно не варто нехтувати умовами зберігання. Рекомендується захищати їх від будь-якої вологості, в тому числі і опадів.

1 тонна брикетів замінить вам 2-3 тонни дров. Це пов'язано з теплотворністю євродрів, яка в кілька разів вище, ніж у звичайних дров. Деревну тирсу або пил прийнято пресувати під високим тиском для отримання брикету, тому вони набагато щільніші дров, і виділяють більше тепла. В опалювальний сезон, при топці грубою брикети виявляться куди більш економними і зручними в порівнянні з дровами.

Паливні брикети RUF — це прямокутні «цеглинки» твердого палива, пресовані з тирси і відходів м'якої і твердої деревини. Перевагою брикетів РУФ є те, що в їх виробництві не використовується кора та інші неліквідні залишки деревини, а також хімічні домішки, що клеять. У процесі виробництва брикетів частинки деревини спресовуються між собою під сильним тиском, клей для цього не потрібен.

брикеты

Типовий брикет РУФ має габарити 150×95×65 мм. теплотворення (4200-4500 ккал/кг) вище, ніж у найбільш сухої деревини або бурого вугілля. При цьому зольність брикетів не перевищує 1%, в той час як у бурого вугілля вона досягає 40%, а у деревини становить 2,5–8%.

Застосування паливних брикетів RUF

З перерахованих вище причин брикети РУФ — оптимальне паливо для опалення заміських будинків. Також брикети, що не виділяють при горінні токсичних газів, без обмежень використовують в камінах.

Переваги використання брикетів RUF:

  • підтримують температуру горіння на одному рівні протягом декількох годин;
  • брикети доведеться закладати в топку котла в 3-4 рази рідше, ніж звичайні дрова;
  • не іскрять в процесі горіння, ви можете не побоюватися, що іскра вилетить з каміна і залишить слід на підлозі або килимі;
  • висока тепловіддача і тривале горіння;
  • якщо щільно набити топку котла брикетами, його тепловіддача підвищиться, а витрата палива зменшиться в кілька разів;
  • брикети з берези не залишають нагару, що спрощує обслуговування і чистку паливних камер;
  • багатопаливні котли зарубіжного виробництва випускають для роботи саме на РУФ-брикетах;
  • прямокутна форма економить місце при зберіганні і транспортуванні, полегшує укладання в топку;
  • паливо не залишає після себе бруду і сміття на складі.

брикеты

Брикети не бояться морозу, взимку їх можна зберігати на вулиці, закривши від опадів навісом, або на неопалюваному складі.