Нещодавно інтернет-простір сколихнули новини супутникового телебачення в Україні про те, що вже зовсім скоро, а саме 20 січня 2020 року, розпочнеться процес кодування супутника. Офіційний телевізійний оператор Ланет.TV пояснив, чому не варто боятися платного ТБ та що робити, щоб кодування супутника на вас не вплинуло, і ви мали можливість без перешкод дивитись супутникові канали й надалі.

Кодування – це не про нові частоти українських каналів і не про нові параметри супутникового ТБ. Це означає, що з моменту остаточного кодування ті, хто зараз безкоштовно дивиться українські ТВ-канали за допомогою супутникових тарілок, більше не зможуть переглядати телепрограми медіа груп 1+1 Media, Медіа Групи Україна, StarLightMedia та Inter Media Group. Можливість дивитись ТВ-канали безкоштовно безпосередньо з супутника стане для них недоступною. У відкритому доступі більше не буде найпопулярніших українських телеканалів, зокрема дивитись СТБ, Новий канал, Інтер, 1+1, ICTV, М1, М2, Ентер-фильм, 2+2, НЛО TV та інші канали безкоштовно глядачі не зможуть. Це пов'язано з тим, що трансляція телевізійного сигналу у відкритому форматі дає можливість для його несанкціонованого приймання та ретрансляції, у результаті чого канали отримують недостатню кількість фінансів для створення або закупівлі нового якісного телеконтенту.

Саме для того, аби український телевізійний контент був на рівні зі світовим, а ефіри українських телеканалів постійно поповнювалися новинками з кінопрокату, відбудеться кодування супутника. Це логічний та довгоочікуваний крок, від якого виграють усі, зокрема й глядачі, адже їм стане доступний більш якісний контент.

Щоб продовжувати дивитися улюблені українські телеканали та не зіткнутись з проблемою, коли відсутній сигнал з супутника і потрібно ламати голову, що з цим робити, українці, які мають супутникову тарілку, повинні заздалегідь підключитись до офіційного провайдера супутникового телебачення в Україні або ж до офіційного телевізійного оператора. Глядач має вибір:

  • почати користуватись послугами провайдера кабельного чи супутникового ТБ;

  • переглядати українські каналів через IPTV;

  • дивитися українські канали онлайн за допомогою OTT-платформ;

  • користуватись ефірним телебаченням Т2.

Також існує величезна кількість варіантів сервісів та додатків, що надають можливість переглядати українські канали онлайн. Однією з таких альтернатив є сервіс Ланет.TV.

Його зручність в тому, що існує як онлайн-версія, так і додаток для Android. Саме за допомогою сервісу Ланет.TV у користувачів буде можливість переглядати ТБ онлайн, зокрема українські канали, будь-де та будь-коли.

Цифрове телебачення від Ланет.TV – це:

  1. Інтерактивне телебачення у високій якості;

  2. Можливість перегляду улюблених фільмів або телепередач на різноманітних пристроях: смартфоні, планшеті, ноутбуці, ПК чи смарт-телевізорі.

  3. Зручна навігація програмою телепередач;

  4. Інформація щодо майбутніх фільмів та передач з анонсами;

  5. Понад 180 різноманітних телеканалів, третина яких – у форматі HD;

  6. Відсутність необхідності купувати додаткове обладнання.

Підключившись до сервісу Ланет.TV, ви сплачуватимете за користування послугами, проте у вас буде можливість переглядати всі українські канали онлайн. А також ви матимете можливість переглядати найпопулярніші закордонні канали у високій якості та офіційно. Ланет.TV – це OTT-платформа, розроблена на основі всіх необхідних вимог IPTV. Сервіс постійно вдосконалюється та розвивається, підтримує зв’язок з користувачами з метою надання якісних послуг онлайн-телебачення за оптимальною ціною.