Що б ваш новий диван у вітальню не зіпсував вам настрій, незабаром після його покупки, раджу підготуватися до його вибору грунтовно. Ціна пристойного дивана стартує є високою. Шкода, якщо витрачені вами гроші вилетять в трубу.

Шукаєте дивани Львів? У такому разі вам варто завітати в інтернет-магазин Fix Mebli.

З чого почати вибір гостиного дивана?

В першу чергу необхідно визначити завдання, які повинен вирішувати диван у вітальні. Скільки чоловік він повинен вмістити, з якою інтенсивністю ви будете його використовувати, чи потрібно вам спальне місце. Від цього буде залежати конструкція і форма дивана.

Наступний момент - скільки місця ви готові виділити на розміщення дивана. Цей момент впливає на розмір, форму і місце у вітальні вашого нового «друга».

Далі треба зрозуміти, як «подружаться» диван з інтер'єром вашої вітальні. Можливо, інтер'єр вже існує і диван потрібно гармонійно вписати туди, А може у вас інший випадок - інтер'єр відсутній і його побудова починається з дивана. Від цього розуміння буде залежати вибір стилю, кольору і місця розташування дивана.

Чому потрібно діяти в такій послідовності?

Тому, що зазвичай вибір дивана починають з кольору. І зі словами - " Ой який красивий!», привозять його додому. А вдома починається друга серія. Диван настільки незручний, що навіть мухи не ньому не сидять. Звичайно це жарт, але саме так виходить.

Завдання дивана у вітальні

Диван у вітальні може вирішувати завдання організації місця для посиденьок та відпочинку, а так само при необхідності забезпечувати додатково і місце для сну. Найбільш важливим фактором у зв'язку з цим є функціональність і зручність використання дивана. Які ж характеристики повинен мати зручний гостинний диван.

Диван для вітальні може бути стаціонарним і розкладним. Якщо завдання дивана забезпечити тільки місце для сидіння і відпочинку, то цілком підійде диван, що не розкладається. У народі його називають сидячий диван. Немає сенсу переплачувати за розкладну модель, якщо ви не плануєте спати на дивані.

Якщо вам необхідно організувати у вітальні спальне місце, то потрібно буде придбати модель, що дозволяє перетворити ваш диван в ліжко. Так званий спальний гостинний диван. З цією функцією впораються розкладні дивани.

Довговічність і зручність стаціонарного гостинного дивана залежить від виду каркаса його наповнювача і оббивки. А у розкладного дивана крім цих елементів дуже важливе значення має ще й механізм трансформації.