Популярність кредитування в мікрофінансових компаніях збільшується з кожним роком. Швидка і проста процедура оформлення і розгляду заявки, мінімальний пакет документів, цілодобова робота онлайн-сервісів, низький відсоток відмов - основні переваги послуги.

Взяти кредит онлайн без перевірок можуть громадяни України, МФО не відмовляють клієнтам, які мають погану кредитну історію, пенсіонерам, студентам, безробітним, інвалідам, незалежно від рівня доходу.

Незважаючи на те, що за користування грошима нараховується комісія (від 1,3 до 2% в день), багато клієнтів вважають за краще звертатися в МФО, ніж брати готівку в борг у родичів. Тим більше, що багато компаній, з метою залучення нових клієнтів, пропонують отримати кредит цілодобово з мінімальною комісією 0,01%. Дана процентна ставка встановлюється на невелику суму (до 2000 гривень) на термін до 15 днів.

При повторному зверненні, нарахування комісії проводиться на загальних підставах. Незалежно від її розміру, у всіх МФО України, плата за кредит нараховується за кожен день користування. Навіть якщо позика оформлена, наприклад, вранці, а ввечері повернута (дострокове погашення передбачено в багатьох МФО), комісія буде нарахована за фактичний день користування і підлягає сплаті. Для погашення кредиту та комісії передбачено кілька способів.

Чи є додаткові комісії при погашенні мікрокредиту

Для погашення кредиту та комісії передбачено кілька способів. Як правило, вони аналогічні у всіх МФО. Так, отримавши термінову позику в компанії Кредит Лайт, погасити зобов'язання можна:

  • в особистому кабінеті компанії. Для цього треба скористатися банківською картою, на яку оформлявся кредит, або іншою, попередньо провівши верифікацію. При даному способі комісія не нараховується, гроші надходять на рахунок миттєво;

  • онлайн, скориставшись інтернет-банкінгом, при цьому, з рахунку може списуватися незначна сума комісії;

  • в платіжному терміналі. Гроші зараховуються на рахунок швидко, при цьому необхідно враховувати, що за послугу стягується комісія. Тому щоб не виникла заборгованість необхідно мати запас коштів;

  • в банківській установі. При цьому гроші надійдуть на рахунок не миттєво, а через кілька годин, або на наступний день, якщо операція проводиться у вечірній касі. При цьому також може нараховуватися комісія за переказ коштів.

Погашення мікрокредиту в неповному обсязі сплата загрожує нарахуванням штрафу або пені за кожний день прострочення. Щоб не зіткнутися зі значними фінансовими труднощами, необхідно завчасно вносити обов'язковий платіж, а якщо не виходить провести оплату, варто запросити послугу пролонгації.