Особливості лікування алкоголізму в клініці «Реванш +»

Алкоголізм - важке хронічне захворювання, що має схильність до рецидивів. Хвороблива пристрасть до спиртних напоїв руйнує здоров'я, особистість і психіку людей, ламає сім'ї. Тому важливо на самих ранніх стадіях не пускати захворювання на самоплив, своєчасно звертаючись до фахівців. Кваліфіковану допомогу з лікування алкоголізму в Харкові пропонує реабілітаційний центр «Реванш +». Реабілітація проводиться в комфортних умовах із гарантією повної анонімності.

Які особливості лікування алкоголізму?

Перша допомога при алкозалежності

Пацієнти, які страждають алкогольною залежністю, можуть потребувати екстреної медичної допомоги. Тому великим попитом користується така послуга, як виклик нарколога додому. У домашніх умовах фахівці можуть надати наступну допомогу:

  • зняття ознак гострого похмільного синдрому;

  • виведення із запійного стану, що триває більше 3 діб;

  • лікування білої гарячки;

  • купірування алкогольної інтоксикації організму.

Лікар-нарколог проводить екстрену детоксикацію організму, що дозволяє стабілізувати фізичний і психічний стан хворого, призначає підтримують медикаментозні препарати, дає рекомендації, що стосуються харчування і подальшого лікування. Але необхідно розуміти, що виведення з запою дає лише тимчасовий ефект і при хронічній алкогольній залежності людині потрібно повноцінна реабілітація в умовах госпіталізації.

Часто алкоголіки від подібної допомоги відмовляються, не дивлячись на прохання і вмовляння рідних. У таких випадках відмінні результати дає метод інтервенції, спрямований на усвідомлення пацієнтом всіх наслідків алкоголізму та формування у нього правильних мотивацій до одужання.

Стаціонарне лікування алкоголізму

Найкращих результатів у боротьбі з алкоголізмом вдається досягти, якщо тимчасово ізолювати пацієнта від звичного середовища проживання та спілкування з друзями-товаришами по чарці. Госпіталізація дозволяє вирішити відразу кілька завдань та має такі переваги:

  • занурення пацієнта у здорове терапевтичне співтовариство;

  • цілодобове спостереження і допомога фахівців (лікарів, медсестер);

  • виключення ризиків придбання і вживання спиртних напоїв.

У стаціонарних умовах проводиться лікування супутніх захворювань, які супроводжують алкогольну залежність. Відновлення здоров'я реабілітанта здійснюється медикаментозними та психологічними методами. Велика увага приділяється правильному харчуванню, фізичним навантаженням, формування корисних звичок, режиму дня.

З реабілітантами працюють лікарі: наркологи, психологи та психотерапевти. В ході реабілітації людині допомагають сформувати систему нових життєвих цінностей, виявити та усунути першопричини алкоголізму. Навіть після завершення лікування підтримка пацієнтів не закінчується. Центр «Реванш +» пропонує своїм підопічним ефективні програми соціальної адаптації, що дозволяють вирішити більшість особистісних, професійних та сімейних проблем, знайти своє місце в суспільстві. Детальна інформація про центр «Реванш +» розміщена на офіційному сайті https://lechenie-narkomanii.kharkov.ua/lechenie-alkogolizma .