В наші дні присадибні ділянки вже рідко асфальтують. Все більше благоустрій проводять із застосуванням плитки, а найчастіше це бувають клінкерні вироби. З них вдається створити міцну бруківку, яка відрізняється високою якістю.

Клінкерна тротуарна плитка в містах Європи давно вже стала повсякденним покриттям, у той час, як вітчизняні виробники тільки налагоджують виготовлення такого виду матеріалу. Але неслизька плитка по гарний ціні вже встигла завоювати популярність у наших домовласників, і в першу чергу тим, що подібна плитка добре поєднується з будь-яким ландшафтом, з її допомогою можна вирішити будь-які дизайнерські завдання.

Ці матеріали прийнято вважати благородними, так як вони не тільки відрізняються чудовими технічними характеристиками, але й здатністю завоювати серця справжніх знавців прекрасного. Вони характеризуються деякими перевагами:

  • Матеріал виготовляється з особливої глини;
  • Потужність починається від 40 міліметрів, що надає їй більшу міцність;
  • Різноманітна гама кольорів, що повторює натуральні відтінки;
  • Високий рівень зносостійкості;
  • Не вигорають під прямими сонячними променями;
  • Не ковзають в морозну погоду;
  • Витримують різкі перепади температур;
  • Стійкі до механічного та хімічного впливу.

Що подобається споживачам, так це відсутність потреби використовувати додаткові матеріали при монтажі клінкерних виробів. Вони не вимагають спеціальної ізоляції та виконання стяжки. Укладання проводиться легко та швидко.

Застосування клінкерних тротуарів

Сфера використання клінкерних виробів досить обширна. Головним чином з їх допомогою роблять горизонтальні під'їзні, паркові, присадибні покриття.

Сфера застосування клінкерної бруківки

У деяких випадках клінкер застосовують для облаштування відкритих терас та зовнішніх сходів. У будь-якому випадку плитка або бруківка з даного матеріалу є з'єднуючою ланкою між будинком та присадибною ділянкою.

Форми клінкерних тротуарних виробів

Продукт надзвичайно універсальний, з нього можна зробити монтаж тротуару будь-яких забарвлень та форм. Крім усього іншого клінкер відрізняється зовнішнім виглядом, відповідним до навколишньої дійсності. З його допомогою можливий благоустрій будь-яких паркових зон та найскладніших ландшафтів.

Різні форми плитки

Листкові та квіткові форми клінкеру застосовуються при створенні пішохідних шляхів у санаторіях та інших оздоровчих установах. Цією плиткою вимощені алеї у паркових зонах та доріжки навколо фонтанів.