Килим — хоч і відмінна прикраса, але й сама брудна прикраса будинку. Адже, ми ходимо по ньому весь час, а іноді приносимо бруд з під'їзду і навіть з вулиці. Поверхня килима все легко вбирає. Як випрати килим, адже якщо його не прибирати вчасно, то настане момент, коли наступати на нього стане неприємно і єдине, що захочеться зробити — викинути з квартири скоріше. Щоб не доводити до такого стану себе і прикрасу будинку, потрібно стежити за ним і вчасно робити прибирання. Про всілякі способи цього сьогодні і піде мова.

Де можна випрати килим?

Господині можна вибрати один з трьох варіантів вирішення проблеми:

· хімчистка килимів Львів

· Автомийка;

· Самостійне прибирання.

Автомийка килимів

Якщо було прийнято рішення про миття килима в автомийці, необхідно дізнатися про спосіб, засоби для миття та сушіння, які вони використовують. Це необхідно для того, щоб не потрапити до працівникам, які застосовують дешеві кошти, так як в цьому випадку ви ризикуєте зіпсувати ваш килим.

Чи варто здавати килим в хімчистку?

Цей спосіб є оптимальним варіантом, якщо ваш килим великого розміру і складається з натуральних волокон. В хімчистці, яку пропонує сайт magnus.in.ua, його випруть дбайливим методом. Адже, якщо використовувати при чищенні засоби, які призначені для штучних волокон, то ви ризикуєте істотно скоротити життя свого килима. Звичайно те, скільки коштує така чистка, може відштовхувати частину господинь. Але, погодьтеся, що іноді краще заплатити більше і користуватися довше, ніж застосувати дешевий метод і ризикувати зіпсувати виріб, докладніше читайте на сайті magnus.in.ua/poslugi/himchistka-kilimiv-ta-kovrolinu/.

Що можна робити з килимом самостійно?

Почнемо з плям. Не здумайте прати їх гарячою водою! Максимальна температура при чищенні не повинна перевищувати п'ятдесят градусів. Багато килимів мають склеєну поверхню. Під дією гарячої температури вона здатна просто вимитися. При виготовленні виробів з натуральних або кольорових матеріалів також заборонено використовувати високу температуру води при пранні.

Жорстка щітка зіпсує покриття паласу

Проти напрямку ворсу чистити килим не можна. Замочувати або залишати в мокрому стані в приміщеннях, де погана вентиляція або вона відсутня взагалі — не найкраща ідея для підтримки килима в порядку. Навіть при очищенні однієї плями, потрібно просушити поверхню феном. Вогкість може призвести до виникнення дірок на ньому.

Не можна прати килим дешевим пральним порошком, або подібним миючим засобом — ворс зіпсується. Оптимальний варіант — це покупка спеціального засобу, призначеного для миття килимів. Допускається також використання звичайного шампуню для волосся. Жирові плями можна відіпрати гелем для посуду.