Безперечно, фізичні вправи з ранку корисні. Але коли Ви поспішаєте на роботу, відкривати, а потім закривати важкі ворота вручну - сумнівне задоволення. Повертаючись після виснажливого дня, куди приємніше відразу заїхати в гараж, а не виходити з машини, щоб відкрити ворота. Ви зможете позбутися від незручностей пов'язаних з відкриванням і закриванням воріт, якщо автоматизуєте цей процес. Завдяки цьому Ви заощадите час і сили.

Вирішивши встановити автоматику на ворота, Ви маєте право розраховувати, що вона прослужить багато років. І дійсно, якісні комплекти автоматики можуть працювати десятиліттями. Тим часом, неякісні комплектуючі, швидше за все, стануть зайвої «головним болем», а не рішенням проблем. Щоб допомогти уникнути їх, фахівці
сайту rav.kiev.ua розробили рекомендації, які допоможуть Вам не помилитися у виборі.

Вибираємо виробника автоматики для воріт

В даний час на ринку конкурують системи автоматизації воріт китайський і європейських виробників.

Китайська автоматика в цілому орієнтована на максимальне здешевлення на шкоду якості і, як наслідок, довговічності. З цього правила бувають приємні винятки. Наприклад, китайська корпорація AN Motors, пропонує гарне рішення для автоматизації відкатних та секційних воріт. З продукцію цієї та інших фірм ви можете ознайомитись на сторінці - https://rav.kiev.ua/category/avtomatika/avtomatika-dlya-rozpashnih-vorit/

З безлічі європейських виробників автоматики для воріт найбільшої уваги, на нашу думку, заслуговує італійська фірма Comunello. Дана компанія виробляє надійні і якісні комплекти автоматики з оптимальним поєднанням ціни і якості.

Крім компанії
Comunello є чимало й інших європейських виробників автоматики для воріт. Однак, аналогічна продукція, наприклад, німецьких виробників, такої ж якості буде істотно дорожче.

Вибираємо привід для розпашних воріт

Припустимо, Ви зупинилися на автоматиці фірми
Comunello. Тепер Вам належить вибрати відповідний привід. Оптимальний варіант Вам, звичайно, порадить фахівець з установки автоматики. Однак Вам буде корисно знати, з чого складається вибір на користь того чи іншого варіанта.

Автоматика на розпашні ворота має
4 різновиди приводів: лінійний, важільний, телескопічний і підземний. Той чи інший вид приводу вибирається в першу чергу виходячи з особистих вподобань і побажань покупця до зовнішнього вигляду товару. Також враховується, в який бік відкриваються ворота - всередину або назовні.

Якщо ваші ворота відкриваються всередину двору, ви можете вибрати будь-який вид приводу. Якщо ж назовні, то вам підійде тільки телескопічний привід.

Вибираємо потужність приводу

Вибираючи привід, Вам обов'язково слід враховувати вагу стулок воріт. У характеристиках кожного приводу зазначено, на яку вагу він розрахований. Фахівці рекомендують встановлювати електропривод, розрахований на більшу вагу. Виробники рекомендують використовувати привід з запасом потужності в 30%. Наш досвід підтверджує обґрунтованість цих рекомендацій.

Чому наші фахівці так рекомендують? Одна
із причин в тому, що працюючи «впритул» потужності, привід буде сильніше нагріватися і, як наслідок, може швидко зноситися. Інший важливий аспект, який необхідно враховувати - це вітрове навантаження. Якщо ворота являють собою суцільне полотно, то приводу доведеться долати опір вітру. Отже, потрібно більше потужності.

Тому вибір електроприводу для автоматики з запасом потужності - це не примха фахівців, а реальна турбота про Вашу зручність. Адже нікому не потрібні автоматичні ворота, які взимку і при сильному вітрі доведеться відкривати і закривати вручну.