Гипсовая лепнинаВирішили оформити приміщення в класичному або іншому елітному стилі? Відмінне рішення – в якості декору використовувати ліпнину. Вона робить дизайн багатшими, гармонійно його доповнює, додає унікальності стилю. Ліпнина може бути виконана з різних матеріалів, але найбільшу популярність отримав гіпс. Це не дивно, якщо враховувати його властивості. Як правило, гіпсова ліпнина екологічна, проста у використанні, ремонтопридатна, міцна. Вона відрізняється хорошою звукоізоляцією, здатністю вбирати і повертати вологу. До того ж декор з гіпсу виглядає дорого і органічно вписується в різні варіанти інтер'єру.

Використання гіпсової ліпнини в етнічних стилях

Найкраще декоративні вироби з гіпсу вписуються в класичний інтер'єр. Однак це далеко не єдиний стиль, в якому її можна використовувати. У кожному дизайні вона матиме свої особливості:

  • Грецький стиль. У цьому випадку використовується багато рельєфних і хитромудрих зображень, вітається реалістичність всіх фігур, античні панно з героями міфів. Рекомендується використовувати арки, колони або напівколони. Колір ліпнини повинен бути білим.
  • Схід. Ліпнина повинна зробити приміщення схожим на внутрішнє оздоблення палацу. На стінах і стелі використовують декор з відповідними етнічними орнаментами. Прикрашаються їм вікна. Вони повинні бути арочної форми. Якщо планується встановити решітки, слід шукати варіант, схожий на арабську в'язь.
  • Єгипетський стиль. Підійде ліпнина золотистого кольору. Може поєднуватися з пофарбованим в чорний матеріалом. Використовуються класичні єгипетські сюжети

Можете замовити ліпнину в таких стилях від майстрів GESSO.

Елітні стилі

Обов'язково варто використовувати ліпнину в таких дизайнах як:

  • Бароко. Тематика ліпнини – флора і фауна. Це може бути виноград або інші плоди, дерева і листя, екзотичні птахи і тварини. Зверху малюнок варто покрити сусальним золотом. Альтернативний варіант – ліпнина, стилізована під мармур.
  • Ампір. Світлі стелі з ліпниною з зображеннями луків, стріл, трофеїв, левів, гілок дуба, копій, орлів, лебедів, лаврових вінків.
  • Ар-деко. Використовується декор геометричних форм. Це можуть бути зігзаги і трикутники.

Сучасні стилі

При бажанні ліпнину можна використовувати навіть в лофт, хай-теку або модерні. У першому випадку гіпс потрібно зістарити. Для хай-тека вибирається строгий декор. У модерні використовується ліпнина в формі морської хвилі, квітів, рослин, жіночих облич.