Створити затишну обстановку в квартирі і сформувати гарний інтер'єр непросто. Для цього слід врахувати багато важливих складових успішного і комфортного дизайну будинку. Купівля меблів, яка буде допомагати формувати зручне місце проживання і відпочинку - одна з найскладніших завдань для господаря квартири і проектувальників.

Кутові дивани почнуть відлік в створенні нового образу квартири або будинку. Сайт одного з найвідоміших інтернет-магазинів України Дивани для Нірвани пропонує на свій сторінці великий вибір кутових диванів різної модифікації. Щоб зробити вибір оптимальним, запропонуємо кілька порад. Вони підкажуть, як визначитися з тим, який варіант м'яких меблів варто придбати конкретному користувачу.

Центр уваги

Кутовий диван - це великий за розмірами м'який куточок, зазвичай у вітальні. Диван розміщують в кімнаті, де сім'я або господар будинку:

  • відпочиває після робочого дня;
  • приймає гостей;
  • працює з комп'ютером;
  • дивиться телепередачі.

Цей предмет інтер'єру відбере на себе центр уваги. Він буде притягувати до себе всіх, хто входить в кімнату. Це пояснюється не тільки розмірами, а й функціональними особливостями. Саме на дивані можна зручно розташуватися як господареві будинку, так і гостям.

Вибираючи кутовий диван, слід пам'ятати, що він повинен гармоніювати з кольором стін, покриття підлоги, стилем оформлення квартири.

Місце для сну і відпочинку

Важливо знати і ще одну особливість таких меблів - вона повинна виконувати додаткову функцію - швидко створювати спальне місце для гостей або господаря квартири. Зазвичай кутові дивани не використовують для постійного відпочинку, але є винятки.

Якщо квартира невелика, то іноді замість окремої спальної використовують для нічного відпочинку кутовий диван у вітальні. Він може служити для організації спального місця завдяки великій ширині і довжині, яка зазвичай досягає розмірів стандартного полуторного / двоспального ліжка.

У великій кімнаті-студіо кутовий диван відокремлює частину простору і створює навколо себе територію для релаксу. В такому випадку краще купувати диван з міні-баром, широкими підлокітниками, вбудованим столиком. Ці дрібниці дуже зручні у використанні і створюють зі звичайного дивана комплексний меблевий виріб.

Вибір оббивки

Коли йде вибір конкретної моделі, слід пам'ятати про відомого для дизайнерів правилі - використовувати шкіряний диван для спальної кімнати не бажано. Шкіряні меблі досить холодна на поверхні і не дуже комфортна для сну. Можна спробувати знайти «золоту середину» і придбати модель з шкіряними підлокітниками, але тканинної міцною основою. Це дозволить встановити якісні меблі, яку тривалий час можна успішно використовувати для сну і для роботи.