Після кожної поїздки на автомобілі скупчуються пил і бруд, що поступово робить негативний вплив на кузов. Тому мийка автомобіля – це дуже важливий процес, який потрібно робити дуже часто. Але мити і чистити машину кузов треба акуратно, щоб не зіпсувати лакофарбове покриття, що нерідко може призвести до вимушеного перефарбовування.

Як мити автомобіль?

Якщо на лакофарбовому матеріалі вашого автомобіля з'явился бруд, як можна швидше, видаліть його. Грязь може бути будь-яка, в тому числі і з різними речовинами, які, проникають вглиб фарби, можуть викликати корозію. Якщо бруд вже встиг висохнути, для початку розмочіть його, і після цього, можна приступити до миття автомобіля.

Варто пам'ятати, якщо Ваш автомобіль новий, краще почекати з мийкою. Новий автомобіль не слід мити протягом 2-3 місяців, так як нова фарба ще свіжа, і вона буде посилювати свою стійкість і твердість ще кілька місяців. Але якщо це необхідно, мити нову машину слід обережно, і тільки м'якою щіткою під невеликим струменем води.

Звичайно, можна в будь-який час нам допоможе автомийка, але це буде коштувати грошей. Справжній власник, який з особливою пристрастю дивиться за своєю машиною, завжди найде час і очистить авто від бруду своїми руками. Способів самостійного миття всього лише два: ручна, і з використанням автоматичних автомийок. Розберемося з кожним із них докладніше.

Ручний спосіб мийки авто

Найпростіший спосіб приведення автомобіля в порядок. Тут Вам знадобляться лише відро, автомобільний шампунь, губка, замшева серветка і велика кількість води. Найкраще підвести шланг до місця роботи. Шампунь ж підбираємо за ступенем забрудненості машини та жорсткості води. Сама процедура не складе труднощів для будь-якої людини.

Автоматичний спосіб мийки

Перший спосіб, звичайно ж, гарний. Однак бруд тут видаляється лише частково. Щоб отримати максимальний ефект, потрібно вдатися до допомоги спеціальної техніки – компактної автомийки, яка під високим тиском подає воду і миючий засіб. За допомогою цього портативного пристрою можна з легкістю очистити не тільки ті два шари бруду, але і ще парочку, які втираються глибоко в кузов і складаються з оксидів і синтетичних смол. Їх якраз і потрібно видаляти під високим тиском і з використанням спеціальних засобів. Крім мінімийки, миючого засобу і води, нам знову знадобляться замшеві серветки.

 

 

Якщо Ви хочете надійно захистити свій автомобіль від корозії, мити автомобіль потрібно як можна частіше. Та й як приємно їздити на чистої, блискучої машині. Чистий автомобіль завжди приємний оку.