Скільки грошей брати в Єгипет?

Що ж експериментуємо. Уявимо на секундочку, що вас двоє: ви і ваша дружина/дівчина, ви зі Львова, вписуєтесь в середній прошарок населення і по віку, і по заробітній платі (тобто раз на рік можете дозволити собі поїздку в Єгипет або інші теплі краї). Йдемо далі. Припустимо, ви їдете в Шарм ель шейх (там, на вашу думку, і публіка солідніша, і сервіс кращий). Врахуємо allinclusive. То скільки грошей брати, якщо багато витрачати ви не плануєте, але і курсувати по маршруту «готель-пляж» теж не налаштовані? Рахуємо.

Чайові. Перші витрати зустрінуть вас ще в аеропорту. За переміщення багажу доведеться платити. Проста математика: одна валіза – 1 єгипетський фунт ($ 0?16). Прохання не сприймати ціни за еталон, адже вони коливаються з року в рік. Охочі до чайових також швейцари, покоївки та інша обслуга готелю (якого саме значення не має).Разом за тиждень: $ 10.

Проїзд. В середньому проїзд в маршрутному таксі коштує 1-2 фунти, а от класичне таксі вам обійдеться в 15 фунтів. Все залежить від розташування готелю і того, як багато ви збираєтесь подорожувати. Загалом на двох – це $20-25.

Фрукти та інші смаколики. Навряд чи ви зможете спокійно пройти повз ряд соковитих манго, бананів, винограду і більш екзотичних фруктів, назви яких ви не знаєте. Тому в бюджет потрібно закласти і таку графу витрат. Відведемо на це, скажімо, $50.

Ресторани. Яким би добрим не був allinclusive погурманити теж хочеться, наприклад, зазирнути в хороший рибний ресторанчик або влаштувати романтичну вечерю. Загалом хороший бенкет на двох вам обійдеться в $ 40-50

Екскурсії. Культурний відпочинок теж не можна відкидати хіба, ви запланували всю відпустку пролежати на пляжі. Якщо «ні», то найпопулярніші екскурсії на Шармі – це поїздка в національний заповідник Рас-Мохаммед, сафарі по пустелі на квадроциклах, відвідування Кольорового каньйону, поїздка до древнього православний монастир св. Катерини зі сходженням на гору Синай. Ціни на екскурсії потрібно уточнювати на місці, але закладемо в сімейний бюджет $ 300-400 на культурне просвітлення.

Сувеніри. Турист – не турист, якщо не привіз з подорожі купу «мотлоху». В середньому магнітики, статуетки, чашки та інші дрібниці коштують від $ 1,5. За ювелірку або більш ґрунтовні сувеніри, типу кальян, доведеться викласти більше (від $ 16). Загалом відкладемо на сувеніри - $70-90.

Підбиваємо підсумки. Отже, середньостатистична сім’я зі Львова має взяти з собою в Єгипет $600-700 на двох (врахована надбавка на форс-мажори), щоб почуватися комфортно, дозволити собі шопінг, хорошу вечерю в ресторані та популярні екскурсії. Ще раз наголошуємо вартість і сума дуже умовні! Вони покликані вас зорієнтувати, а не вирахувати точний бюджет. Гарного відпочинку!