Людина завжди намагатиметься прагнути кращого і більш досконалого. Не стало виключенням і очищення води для дому. У порівнянні всіх доступних на сьогодні систем фільтрації води, найдосконалішою та найефективнішою є система зворотного осмосу. Цей складний фільтр дозволяє позбавити питну воду майже 99% відсотків непотрібних домішків, часток та мікроорганізмів. Розглянемо далі детальніше всі його особливості, переваги та недоліки.

Загальні поняття та принцип роботи

Основа роботи зворотноосмотичної системи фільтрації – це напівпроникна мембрана, крізь яку проходить вода, звільняючись від більшості шкідливих домішків, бактерій та часток. Саме через використання мембрани фільтри зворотного осмосу відносяться до систем вищого ступеню очищення.

Недоліки та переваги зворотноосмотичних систем

Із недоліків систем зворотного осмосу можна виокремити такі моменти:

  • потребує багато вільного простору для встановлення (не завжди це зручно);
  • працює лише за наявності необхідного рівня тиску у водопроводі (додатково комплектуються помпами);
  • висока вартість (у порівнянні з менш складними системами);
  • видаляє з води навіть корисні складові (мінерали і т. ін.).

Проте, на тлі переваг, перелічені недоліки з легкістю нівелюються:

  • найкраща система очищення води на сьогодніщній день;
  • має накопичувальний бак, що дозволяє використовувати ресурс навіть за відсутності тиску води в мережі (за наявності помпи);
  • мембрана самоочищується і не потребує втручання користувача.

При всій своїй громіздкісті та великому ціннику, система зворотного осмосу вартує тих коштів і простору, який необхідний для її встановлення.

Інші етапи очищення

В подібних системах, окрім самої мембрани, також використовуються фільтри з активованим вугіллям, фільтри механічного очищення, ультрафіолетові лампи та мінералізатори. Тобто кількість етапів очищення залежить від обраної вами моделі конкретного виробника.

Придбання та його особливості

Придбати фільтр зворотного осмосу на даному етапі не складає жодних проблем. Вам лише варто звернутись до найближчого спеціалізованого магазину, чи переглянути найпопулярніші сторінки інтернет-магазинів. Асортимент, який пропонують продавці, здатен задовольнити потреби найвибагливіших покупців. Звертайте увагу на гарантійний термін, та надання сервісного обслуговування. Зворотноосмотичні системи не відносяться до фільтрів, які легко ремонтуються самотужки. Краще долучати до цього процесу спеціалістів.