Деякі люди зовсім не переймаються екологічним становищем того чи іншого району Львова, вибираючи собі житло за ціною та іншими параметрами. Але є і ті, хто воліє жити саме в чистій частині міста, зазвичай це сім’ї з дітьми. Проживання в загазованих місцевостях негативно впливає на здоров’я не тільки дітей, а й дорослих. Тим, хто турбується про себе, перш ніж орендувати квартиру на тривалий термін, варто поцікавитися, якому району Львова віддати перевагу у плані чистоти.

Які райони Львова найчистіші

Львів входить у п’ятірку найчистіших міст України. В цілому його райони достатньо чисті й комфортні для тривалої оренди житла, хоча є тут деякі місцевості, від проживання в яких краще відмовитися. Хоча саме в останніх можуть виявитися невисокі ціни на оренду помешкань – перевірити допоможе пошуковик LUN.ua.

Містяни підтверджують, що найбруднішим районом Львова є центр, тобто Галицький округ. Загазованість повітря тут найвища по всьому місту. Екологи пояснюють це тим, що центральна частина Львова лежить у луговині й мало продувається. До того ж машин тут дуже багато, про що свідчить і проблема з паркуванням авто.

Ось як виглядає рейтинг районів міста за чистотою:

  • перше місце зайняв Франківський район. Він лідирує за показниками чистоти й роботи комунальних служб;
  • на другому місці з невеликим відривом опинився Залізничний округ;
  • третє місце за Сихівським районом.

Найкраще повітря – на Сихові й вулиці Наукова. Тим, хто турбується про своє здоров’я, варто шукати квартиру саме тут. До того ж спальний район має безліч пропозицій оренди за різними цінами.

Роботу комунальних служб львів’яни найбільше відзначили не тільки у Франківському, а й у Сихівському районі. А от найгірше комунальники працюють, як не дивно, в Галицькому окрузі.

Як шукати житло для оренди в найчистішому районі Львова

Визначивши, що варто оселитися у Франківському, Залізничному чи Сихівському районі, можна переходити до не менш відповідальної задачі – пошуку помешкання для оренди. Знайти його в найкоротший термін допоможе агрегатор оголошень ЛУН. Він збирає інформацію з різних сайтів, у результаті чого всі об’яви можна переглянути на одному ресурсі. Фільтри, доступні в системі, допоможуть відібрати помешкання за певними параметрами.

Варто відзначити, що екологи радять уникати великих перехресть й частіше прогулюватися у зелених зонах. Карта ЛУН допоможе вибрати будинки, в яких здається в оренду житло, розташовані подалі від перехресть і ближче до парків. Львів – зелене місто, тому знайти масив зі сквером чи великим парком буде нескладно.