Для створення на Львівщині сучасного перинатального центру потрібно 72 млн грн

На базі Львівського обласного клінічного перинатального центру створять високотехнологічний перинатальний центр в рамках реалізації державної програми «Нове життя: нова якість охорони материнства і дитинства», повідомила прес-служба Львівської ОДА.

До Держагенства з інвестицій та управління нацпроектами України подано запит щодо потреби у фінансуванні видатків на проведення реконструкції та придбання нового сучасного обладнання для подальшого розвитку обласного клінічного перинатального центру. Орієнтовна потреба в фінансуванні ремонтних робіт становить 56 млн.грн., для придбання медичного обладнання – 16 млн.грн.

Додамо, що президент України Віктор Янукович своїм Дорученням від 19 листопада 2010 року «Щодо реформування системи охорони здоров'я, спрямованої на підвищення якості і доступності медичної допомоги для громадян України» розпочав реалізацію Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства», ключовим завданням якого є створення в усіх регіонах держави 27 високотехнологічних перинатальних центрів.

З жовтня 2010 року Львівщина приступила до практичної реалізації положень Національного проекту ««Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства».

Учора, 22 листопада у Львівській обласній державній адміністрації під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Івана Стефанишина відбулося засідання робочої групи для забезпечення реалізації національного проекту «Нове життя: нова якість охорони материнства і дитинства».

Члени робочої групи обговорили  основні питання концепції проекту, а також проблемні питання в роботі перинатального центру та необхідність реалізації даного проекту у Львівській області.

За результатами  наради голова робочої групи Іван Стефанишин дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів  щодо подальшої підготовки реалізації цього проекту у Львівській області.

20:00, Сьогодні
15:00, Сьогодні
Новини компаній
13:00, Сьогодні