На Європейських днях добросусідства молилися за мир і спокій в Україні

У неділю, 30 серпня, у м. Белзі, що на Сокальщині, завершилися Європейські дні добросусідства, які відбуваються щорічно вже понад 10 років.

Про це повідомляє 032.ua з посиланням на прес-службу ЛОДА.

На центральній площі Белза священики різних конфесій разом з усіма помолилися за мир і спокій у нашій державі та добросусідські стосунки. Після цього розпочалося віче, приурочене поглибленню євроінтеграції України. До присутніх звернувся  голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

 я впевнений, що своє життя ми зробимо кращим, бо ми є мудрі і сильні

"Довга і непроста історія у наших народів. Адже були непрості часи, коли поляк вбивав українця, а українець не міг пробачити поляку. Тому нашому поколінню випала дуже велика місія – перегорнути цю сторінку і потиснути руку один одному, щоб ми разом рухалися вперед і дбали про спільний мир, спільний розвиток і спільне майбутнє. Ми мусимо на цій землі жити разом, знаходити мир, злагоду та прихисток. Колись тут у Белзі збиралися люди, які творили історію. Ми є їх гідні нащадки. І я впевнений, що своє життя ми зробимо кращим, бо ми є мудрі і сильні. І тоді гасло "Слава Україні!", яке за рік навчилися говорити всі українці, з яким нині наші бійці захищають рідну державу, промовлятиме кожен, хто любить свій народ і Україну", - зазначив Олег Синютка.

Опісля відбувся парад культур, в якому взяли участь українські, польські, єврейські колективи. Присутні оглянули виступи вокального ансамблю "Любисток" Сокальського районного народного дому, польському народному ансамблю "Поєднанє" (гміна Криніце) та єврейському танцювальному колективу "Аматор" зі Львова. Також гостей та мешканців міста зачарував виступ Галицького академічного камерного хору.