Львів'яни та переселенці вимагають закрити у Львові консульство Росії (ФОТО+ВІДЕО)

Сьогодні, 18 лютого, львів'яни та представники переселенців влаштували пікет Генерального консульства Російської Федерації у Львові.

Як повідомляє кореспондент 032.ua, пікетувальники вимагали закрити консульство Росії та закликали Путіна забрати свої війська з України.

“Ми прийшли із плакатами, що показати — ми не проти росіян. Ми проти того Путіна, який прийшов до влади і хоче завоювати нас. Питання — не стоїть, що Росія немає за, що жити. У Росії просто амбіції і цю загарбницьку політику впроваджує Путін”, - розповів один із пікетувальників.

Хоче, аби Путін зупинився і Ніна Іванівна, яка торік постраждала під час кривавих сутичок на Євромайдані.

Я 8 місяців була на Майдані. Рік тому мене побили і зламали ребра у Маріїнському парку. Ніколи не забуду, як нас били

“Я 8 місяців була на Майдані. Рік тому мене побили і зламали ребра у Маріїнському парку. Ніколи не забуду, як нас били.  Я прийшла сюди, щоб сказали - ми не хочемо воювати. Я хочу, щоб Путін зупинився”, -  каже Ніна Іванівна.

За словами Каріни, яка була змушена переїхати до Львові через військові дії на Сході, Путін зруйнував не одне життя мирних жителів. 

“Російське консульство у Львові — це живе нагадування про те, що сталося з нашим домом. Це страшно. Мій дім біля аеропорту і там все зруйновано, як і наше життя. Воно теж зруйноване. Я хочу, що Путін забрав свої війська з Укаїни”, - сказала переселенка Каріна.

Під час пікету НРУ оприлюднив заяву від  учасників акції протесту.

“Народний  Рух вимагає від  Президента України, Уряду України та Міністерства закордонних справ України вжити необхідні заходи з метою негайного закриття Генерального консульства РФ у Львові, як потенційного джерела провокацій на території Львова”, - йдеться у документі.

Додамо, минулого місяці львівські  ЗМІ почали поширювати інформацію про те, що у Львові планують закрити Генеральне консульство Російської Федерації. Втім згодом цю інформацію спростували.