На Сході почали евакуацію мирних жителів

У зв’язку з загостренням ситуації в зоні АТО триває евакуація мирних мешканців з небезпечних районів.

Про це 032.ua розповіли в РНБО

з міста Дебальцевого було вивезено 310 людей

Так, вчора, 30 січня, з міста Дебальцевого було вивезено 310 людей, з м. Авдіїївки – 60 людей, з м. Щастя – 28 дітей, з селища  Троїцького Попаснянського району Луганської області були вивезені  62 особи.

На залізничних вокзалах  в містах  Слов’янськ та Костянтинівка розгорнуто транзитні пункти пропуску громадян, які будуть використовуватись не лише як пункти переміщення, а як центри  психологічної, медичної допомоги, а також вирішення соціально-побутових питань внутрішньо переміщених осіб.

Коментуючи намір Російської Федерації направити черговий т.зв. «гуманітарний конвой» на Донбас, Міністерство закордонних справ України наголошує, що така допомога має надходити виключно за погодженням з Урядом України та у відповідності до українського національного законодавства.

При цьому Україна залишається відкритою до гуманітарної допомоги, що надходить від іноземних держав та міжнародних організацій, у відповідності до Мінських домовленостей.

Нагадаємо, що попередні так звані «гуманітарні конвої» переміщувалися на територію України з грубим порушеннями усіх згаданих вимог. Також кожного разу після чергового вторгнення російських вантажівок бойовики завжди різко збільшували кількість обстрілів та атак на позиції сил АТО.