Співи чиновників у центрі Львова та патріотична пісня для українців у відеоролику реклами горілки

Львів запам’ятався передусім масовими заходами. Учора, 3 лютого, день для львів’ян розпочався Гімном України, який виконали працівники Львівської міськради та Львівської облради. Акція «Не бійся! Ти - українець». Усі, без виключення, чиновники, на чолі із мером співали гімн, чим бажали показати народу «приклад якісної праці».

Натомість самі ж львів’яни, у цей самий час прийшли на мирну акцію від двері польського консульства із плакатами вдячності за підтримку Польщею українців. «Коли ми разом – ми одна родина» - такий був девіз активістів.

Передусім вразив людей квест, який відбувався на усіх польських телеканалах та радіостанціях. 1 лютого, о 17.15 год за польським часом усі польські телевізійні та радіоканали в знак солідарності з Україною увімкнули пісню польсько-українського гурту Taraka «Podaj Rękę Ukrainie» («Подай руку Україні»). Слова пісні супроводжувалися відеорядом з останніх подій Євромайдану у Києві.

Цю пісню увімкнули в ефірі польських ЗМІ, під акопонемент цієї пісні тримали у руках плакати із вдячністю до Польщі, цю ж пісню використали для реклами польської горілки…

Нашому кореспонденту вдалось натрапити на цікавий відеоролик, на фоні якого лунала саме ця патріотична пісня польського виконавця Taraka.  Словом, дивіться три відео для порівняння.