Салат «Цезар» — один із найпопулярніших у світі. Його обожнюють за хрусткий салат, соковиті інгредієнти та неповторний соус.
І хоч класичний рецепт досить простий, існує багато смачних варіацій, які не поступаються оригіналу. Пропонуємо три найкращі рецепти: класичний, з куркою та вегетаріанський.
Інгредієнти:
Філе лосося (слабосолоне або запечене) — 150 г
Листовий салат (романо, айсберг) — 1 пучок
Пармезан — 40 г
Хліб для грінок — 2–3 скибки
Оливкова олія — 2 ст. л.
Часник — 1 зубчик
Для соусу:
Майонез або грецький йогурт — 2 ст. л.
Лимонний сік — 1 ст. л.
Діжонська гірчиця — 1 ч. л.
Часник — 1 зубчик
Сіль, перець — за смаком
Приготування:
Якщо використовуєте запечений лосось — приправте, обсмажте на сковорідці або запечіть 10 хв у духовці.
Підсмажте грінки на часниковій олії до хрусткої скоринки.
Приготуйте соус: змішайте всі інгредієнти в мисці або блендері.
З’єднайте в салатнику листя салату, рибу шматочками, грінки, пармезан і заправте соусом.