Львівський спорт: топ-10 подій у 2023 році

Минулий рік став багатим на досягнення для спортсменів зі Львівщини. У деяких дисциплінах вони вперше здобули винагороди на європейському та світовому рівнях.

Така подія, як Ігри Нескорених, відбулася вперше не тільки для Львова, але й для України, бо пройшла під час активних бойових дій. А гордісті міста – Христина Погранична – зібрала цілий букет медалей на універсіаді у Китаї – дуже складній для нас країні під час війни.

Редакція 032.ua за допомоги Управління спорту Львова представляє Топ-10 подій, які, безумовно, варті уваги, бо спортивному місту під час війни є чим та ким пишатися.

Меморіал Олексія Дем’янюка

14 січня, у манежі ЛДУФК відбувся 24-й міжнародний турнір зі стрибків в висоту Меморіал Олексія Дем’янюка. Цього року турнір відбудеться уже 24-ий раз. Особливістю змагань є участь в них як юних спортсменів-початківців, так і відомих атлетів: учасників та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи. Цьогоріч у змаганнях жінок взяли участь наші титуловані висотниці Ярослава Магучіх (переможниця турніру), Ірина Геращенко та Юлія Левченко;

Успіхи юних рухівців на євроарені

Львівська команда «Рух U-19» у своєму дебютному єврокубковому сезоні вийшла до 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА. На стадії 1/16 фіналу юніори «жовто-чорних» здолали однолітків з міланського «Інтера». Варто відзначити, що «Рух U-19» вдруге поспіль став чемпіоном України.

Каратисти – чемпіони Європи

У п’ятиматчевому фінальному протистоянні українці здолали команду Франції, чемпіонів Європи-2022. В останньому поєдинку Станіслав Горуна переміг 8:5 Джессі Дакосту та поставив переможну крапку у фіналі - 3:2. До цього українці перемогли Португалію - 3:0, Чорногорію - 3:0 та Хорватію - 12:6.

Україна – віце-чемпіон світу з черліденгу у змаганнях фрістайл дуетів

У фіналі змагань наш дует у складі майстрів спорту України львів‘янки Анастасії Малошенко та Єлизавети Тимофєєвої з Кам‘янського виступили блискуче, піднявшись на срібну сходинку п‘єдесталу пошани.

Львів уперше прийняв Ігри Нескорених

Місто Лева вперше у своїй історії прийняло Ігри Нескорених – масштабні спортивні змагання серед поранених військовослужбовців та пов’язаних з ними ветеранів спорту. Участь в Іграх Нескорених у Львові, які стали відбором до національної збірної в України для участі в Іграх Нескорених в німецькому Дюссельдорфі, взяли понад 220 учасників з усіх областей України. Головним організатором змагань виступило Управління спорту ЛМР за підтримки міністерство ветеранів.

Львів’яни на європейських іграх: п’ять медалей у двох видах спорту

До потужного результату України на Європейських Іграх у Польщі (3-тє місце, 41 нагорода) долучилися і львів’яни. Наші спортсмени здобули пʼять медалей (у медальний залік пішли три медалі, оскільки в деяких дисциплінах львівʼяни перемагали разом). До цього результату долучилися Валерія Терета («золото» у веслуванні), Юлія та Павло Коростильви та Анастасія Німець (золоті нагороди у кульовій стрільбі.

Додамо, що українські веслувальниці Валерія Терета та титулована Людмила Лузан цьогоріч також вибороли олімпійську ліцензію для України на дистанції 500 метрів у каное-двійці.

Манола Скобельська втретє виграла чемпіонат Європи U-20

Львів'янка Манола Скобельська (тренери Орест Скобельський та Олександр Ткач) стала чемпіонкою Європи з вільної боротьби U-20, який проходив в Іспанії. Манола святкувала перемогу у категорії до 68 кг. У фіналі наша борчиня перемогла німкеню Софію Шаефлє. Цікаво, Манола уже втретє у своїй кар'єрі виграла чемпіонат  Європи U-20.

Феєрія на всесвітній універсіаді в Китаї

У китайському Ченду львів'янка Христина Погранична здобула три медалі: два золота у фіналах з обручем і стрічкою, а також срібло у багатоборстві. Потішила своїм виступом і наша команда – Дар'я Щербакова, Марта Борис, Анастасія Пташник, Дарія Іваник, Ніколь Красюк та Діана Довганюк. Дівчата у групових вправах здобули дві медалі: срібну у багатоборстві та бронзу у фіналі з п'ятьома обручами. Марта Борис та Анастасія Пташник – львів'янки.

Львів'янин Владислав Лавський (стрибки у висоту), вихованець спортивного клубу «Висота» (тренери - Мирослава Скалоцька та Валерій Лебедюк), виграв всесвітню Універсіаду з особистим рекордом. Владиславу підкорилася висота 225 см. До цього рекордом Владислава була висота 224 см.

Юлія Ткач – срібна призерка чемпіонату світу

Юлія Ткач стала срібною призеркою чемпіонату світу з боротьби, що проходив у Белграді (Сербія). Юлія виступала у ваговій категорії до 59 кг. У фіналі Юлія поступилася представниці Китаю Кйі Жанг.

Гандболістки – на чемпіонаті світу

Національна жіноча збірна України з гандболу, кістяк якої склали гравці львівської «Галичанки», вперше з 2009 року вийшли у фінальну частину чемпіонату світу. На цьому турнірі наша команда здобула лише одну перемогу, посівши підсумкове 23-тє місце.

Читайте також: Воїн зі Львівського обласного ТЦК та СП переміг на відбіркових Змагання Повітряних Сил США.

Новини компаній
17:00, Сьогодні