Хочете захоронити домашню тварину? — мусите звертатись в ЛКП “ЛЕВ”

«Самостійно поховати тварину не можна - це заборонено законом, це також небезпечно і для самих мешканців, які ховають тварину на власному городі, здебільшого там є приватне господарство, там є криниці, ґрунтові води і наслідки можуть бути негативними», - розповів в.о. начальника ветеринарного відділу Олег Юзьків.

Зазначимо, згідно з «Правилами облаштування і утримання діючих худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України», заборонено поховання трупів тварин. Відповідно до Закону України «Про відходи» утилізація трупів тварин може здійснюватися виключно на спеціалізованих підприємствах.

Відтак, ЛКП «ЛЕВ», основним напрямком діяльності якого є відлов безпритульних тварин з метою регулювання їх кількості та збір трупів тварин, уклало угоду на утилізацію трупів (підібраних та евтаназованих тварин) з Жовківською філією державного підприємства «Укрветсанзавод», що знаходиться за адресою: Львівська область, Жовківський район, с. Воля-Висоцька.

Послуги з утилізації трупів домашніх тварин надаються з 15 липня 2013 року. Мешканців, які хочуть утилізувати труп домашньої тварини, просять звертатись в ЛКП «Лев» за адресою: вул. Промислова,56, тел. 252-30-41.