На Львівщині покарають винних за розкрадання держбюджету?

На Львівщині обвинувальні акти щодо посадовців, які завдали державі збитків під час ремонту доріг скеровані до суду. Проц е інформує прокуратура Львівської області.

 Як стало відомо, прокуратурою Львівської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України щодо службових осіб філії «Жовківська дорожньо-експлуатаційна дільниця» ДП «Львівський облавтодор».

Доведено, що вказані посадовці, зловживаючи службовим становищем, внесли в акти виконаних робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного “Львів-Рава-Руська” та місцевого значення “Ковель-В.Волинський-Червоноград-Жовква” завідомо неправдиві відомості, чим завищили вартість їх виконання на 122 тис.грн. Це призвело до незаконних видатків з Державного бюджету України.

Крім того, скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 КК України щодо службових осіб Служби автодоріг у Львівській області.

Останні, будучи відповідальними за контроль правильності визначення вартості робіт по капітальному і поточному ремонтах, а також експлуатаційному утриманню автомобільних доріг місцевого значення “Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий” та державного значення “М-10 Львів- Краковець”, прийняли виконані роботи без перевірки якості та повноти їх виконання. Внаслідок цього, державним інтересам спричинено шкоду в розмірі понад 169 тис. грн.

Зазначимо, що у двох провадженнях підозрювані свою вину визнали повністю, збитки, завдані Державному бюджету України відшкодовані.

Підтримання державного обвинувачення у зазначених кримінальних провадженнях здійснюється управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури Львівської області.