УГП відсторонила Тараса Чолія з посади голови організації на Львівщині через коаліцію з “ЄС”

3 грудня політрада Української Галицької Партії оприлюднила офіційну заяву щодо зупинки повноважень голови Львівської обласної організації УГП Тараса Чолія та відсторонення його з посади. Його та заступника голови фракції у Львівської облраді Івана Щурка також виключили з партії до з’ясування усіх обставин ситуації.

Як передає 032.ua, підставою для таких дій в УГП стало підписання новообраними депутатами Львівської облради меморандуму про співпрацю. 1 грудня, після сесії ЛОР, коаліцію створили п’ять із дев’яти політичних партій у облраді - “Європейська солідарність”, “Батьківщина”, “Голос”, Народний Рух України та Українська Галицька Партія.

У політраді УГП додали, що ще 19 листопада оголосили про неможливість об’єднання з олігархічними партіями у обласній раді. Тепер від партійної організації на Львівщині вимагають відкликати підпис під меморандумом. Представники політсили також обурилися способом голосування за голову Львівської обласної ради спеціальними позначками та назвали це приниженням честі та гідності обранців і порушенням принципів таємного голосування.

Додамо, що 1 грудня УГП Львівщини пояснила своє об’єднання в коаліцію та зазначила, що вважає заяву політради необґрунтованою та недемократичною. Представники від Львівської області зазначили, що готові до діалогу з партіями, які “поділяють україноцентричну ідеологію”, але не підтримують об’єднання зі “Слугою народу” та “За майбутнє”.

“Проте ми не розвішуємо ярликів і не беремо на себе функції суду, адже маємо розуміти, що склад Львівської обласної ради оновився на 75%, і більшість новообраних депутатів, незалежно від партійної приналежності,  мають добрий авторитет, довіру та повагу від виборців, успішний професійний чи громадський досвід. Залишаємо за собою право голосувати в межах закону, відповідно до наших переконань, цінностей та сумління і виключно в інтересах виборців”, - повідомили на сторінці УГП Львівщини.

Сам Тарас Чолій наразі ніяк не прокоментував рішення політради Української Галицької Партії.

Нагадаємо, 1 грудня у Львівській облраді вперше стала головою жінка. Визначилися також зі заступниками голови ЛОР і головами фракцій політичних партій. Більш детально про депутатів, які пройшли у облраду на Львівщині читайте ТУТ.

Новини компаній
11:00, Вчора