У Львівській політехніці обговорювали питання вступної кампанії-2013

22 листопада у Національному університеті “Львівська політехніка” відбулася регіональна нарада-семінар  проректорів і відповідальних секретарів приймальних комісій ВНЗ Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернівецької, Волинської, Хмельницької та Тернопільської областей.

Учасники цього представницького зібрання підбили підсумки цьогорічної вступної кампанії і окреслили завдання щодо організації вступу в 2013 році. Предметом обговорення стали також питання, пов'язані з функціонуванням Єдиної державної електронної системи з питань освіти і  проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

    Наступного року, згідно із статистичними даними, в Україні  помітно поменшає випускників 11-х класів — на понад 21 тисячу, а 9-х класів — на  26 тисяч. На Львівщині, зокрема, одинадцятикласників буде менше на 420, а дев'ятикласників на 1250.- повідомили на семінарі

            Цього року Міністерство ставить перед керівниками ВНЗ завдання: до 26 листопада затвердити Правила прийому на 2013 рік, а до 7 грудня  погодити їх у департаменті вищої освіти. Як було заявлено під час наради-семінару, у них не передбачається  кардинальних змін. Скажімо, тих, що стосуються термінів прийому документів. Низка університетів  пропонувала розпочинати цю процедуру на два тижні раніше, а інші — на два тижні пізніше. Проте було вирішено терміни  не змінювати. Прийом документів, як і планувалося, розпочнеться 1 липня 2013 року  і триватиме місяць. Електронні заяви про вступ  зможуть подавати і абітурієнти, котрі мають на меті стати  молодшими спеціалістами.

            Перед учасниками регіональної наради-семінару вступним словом нараду-семінар відкрив перший проректор Львівської політехніки Володимир Павлиш, виступили також завідувач сектору підготовки  молодих спеціалістів департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Євген Карпенко, начальник управління контролю за діяльністю ВНЗ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України В'ячеслав Шиманський, радник Міністра  Михайло Шмельов, а також директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.