Де у Львові можна безпечно купатися, - АДРЕСИ

У Львівській міськраді назвали місця, де можна активно відпочивати біля води у межах Львова.

За даними прес-служби ЛМР, цього року є лише два водних об’єкта у Брюховичах, де організовано масовий відпочинок з дотриманням усіх вимог безпеки - це озера ТзОВ «Колиба» (смт Брюховичі, вул. Бурденка, 14) та ФОП Савчук (вул. Бічна Курортна).

Інші водойми на території Львова є непридатними для купання.

Раніше сайт 032.ua робив тест-драйв озер в Брюховичах: 1-ше озеро - це ФОП Савчук, а 3-тє - ТзОВ “Колиба”. Друге озеро призначене для риболовлі.

За даними Львівської міськради, на вказаних озерах провели всі роботи для якісного й безпечного відпочинку: очистили плеса і дно водойм, облаштували пляжі й прилеглі території, позначили межі купання.

Читайте також: 10 крутих подій серпня, які не залишать вас байдужими

Тут є обладнані медичні пункти, гучномовне сповіщення та спостеження, рятувальні пости з персоналом.

Також двічі на місяць в озерах проводять контрольні забори якості води і додаткові аналізи — після кожної зливи, оскільки у воду змивається пісок, бруд.

Фахівці зазначають, що найбільш сприятливою для купання є безвітряна сонячна погода з температурою повітря 22 °C та води 18 °C. Найкращий час — ранок або вечір, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання.

Заходити у воду слід поступово, а не з розбігу. Для початку можна кілька разів зануритися у воду. Плавати у воді потрібно не більше 20 хв.

Читайте також: У центрі Львова знімають рекламний ролик, - ВІДЕО

Пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно. Перший стрибок краще робити ногами вниз — «солдатиком». Не пірнайте в мілких, темних та невідомих місцях, особливо з розбігу вниз головою, бо ви можете ударитися об дно.

Категорично заборонено плавати у нетверезому стані, запливати за буйки, підпливати до суден, що рухаються, стрибати у воду з плавзасобів, подавати фальшиві сигнали біди, засмічувати воду, грати у воді в грубі ігри зі захопленням рук і ніг.