Янукович хоче новий парламент, щоб провести через нього три голосування – Гриценко

Нинішньому президенту Віктору Януковичу потрібен новий парламент і більшість у ньому, аби провести через нього три голосування.

Про це сьогодні під час прес-конференції у Львові розповів один із лідерів Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко.

Зокрема, за його словами, Віктору Януковичу потрібні голосування: за закон про земельний ринок; за скасування депутатської недоторканності; і за зміни до Конституції.

«Що стосується закону про ринок земель, то вони протягнули його у першому читанні, однак є проголосований мораторій на продаж до кінця цього року. Кілька сімей хочуть прибрати українські чорноземи собі до рук. Прізвища відомі — Янукович, Азаров, Клюєв, Фірташ, Колесніков. Але ми проти закону в такому вигляді і будемо домагатися мораторію на продаж земель до кінця президентства Януковича» - зазначив Гриценко.

При цьому політик наголосив, що його політична сила категорично проти скасування недоторканності лише для депутатів. «Недоторканності не має мати ані президент, ані депутати, ані судді», - зазначив Анатолій Гриценко.

Зміни до Конституції, за словами А.Гриценка, чинній владі потрібні, щоби влаштувати обрання президента в парламенті, а не на всенародному голосуванні. «Ці зміни потрібні Януковичу, щоб бути президентом вічно», - додав опозиціонер.

Новини компаній
13:00, Сьогодні