У Львові стартує соціальний проект літа – «Танцювальні вікенди» (ФОТО)

Викладачі львівських танцювальних шкіл та студій, а також професійні інструктори Української федерації танців проводитимуть для львів'ян безкоштовні майстер-класи у Центральному парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.

 

 

 

Найяскравіша танцювальна подія літа починається з урочистого відкриття 7 липня. На гостей заходу чекає  показовий концерт та майстер-класи від учасників проекту. Також відбудуться конкурси для глядачів та розіграші призів. Завершиться відкриття музичною програмою та танцювальною вечіркою за участю ді-джеїв та перфоменсами від учасників проекту. А вже наступного дня інструктори почнуть давати безкоштовні уроки танців.

Метою «Танцювальних вікендів» є залучення молоді та підростаючого покоління до культурного та творчого розвитку, пропагування здорового способу життя та спорту, а також презентація танцювальних шкіл Львова та міст України.

У проекті беруть участь близько 25 провідних танцювальних шкіл Львова, Києва, Донецька. Майстер-класи проводитимуть інструктори Української федерації танців. Усі охочі, не залежно від віку, матимуть змогу освоїти такі танцювальні стилі, як хіп-хоп, джаз-фанк, танго, контемпорарі, сальса, східні танці, брейк-данс, фламенко, трайбл, вокінг, стомп, денсхол, бурлеск, рок-н-рол та багато інших. Також у програму включено вечірки за участю танцювальних колективів. Окрім того, всі охочі зможуть безкоштовно зробити та отримати фото зі своїми друзями та рідними.

В день закриття проекту, 18 серпня, відбудеться гала-концерт за участю танцювальних колективів та музикантів. На глядачів та активних учасників майстер-класів чекають приємні призи від організаторів проекту.

 

В Україні захід такого формату проводиться вперше. Протягом липня-серпня львів’яни та гості міста матимуть змогу брати участь у безкоштовних масових майстер-класах та вечірках з різних видів танцю.

Організаторами «Танцювальних вікендів» є Українська федерація танців за підтримки Благодійного фонду Ігоря Васюника «Гуманітарні ініціативи» та Львівської міської ради.

«Це старт нової епохи для танцювального життя Львова. Тут є дуже багато творчих, танцювальних колективів та хороших інструкторів. Я вважаю, що є сенс і простір для розвитку цієї культури у Львові. У цьому місті можна себе повноцінно реалізувати», – говорить організатор проекту, інструктор Української федерації танців Олександра Середа.

 

«Цей проект спрямований на те, щоби показати молоді можливість всебічно розвиватися через танець. Світ танцю є дуже цікавим. «Танцювальні вікенди» тому і є соціальним проектом, щоб кожен охочий зміг відвідати безкоштовні майстер-класи і долучився до цієї культури», - додає організатор проекту, інструктор Української федерації танців Світлана Славіогло.

Як зазначає головний спеціаліст відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури ЛМР Оксана Кулик, проблема зацікавлення дітей і молоді  здоровим, творчим, культурним способом життя досить давно постала на перший план: «Парк культури – чудова територія нашого міста. На його сцені відбуваються цікаві концерти і фестивалі. Таку територію хочеться займати чимось корисним. Тому  ми з приємністю підтримали проект Української федерації танців, оскільки він пропонує різні види нових захоплень для дітей. Окрім того, «Танцювальні вікенди» охоплює усі цільові аудиторії та вікові групи. Ми запрошуємо усіх в парк культури!».

 

 

Довідка

Українська федерація танців (УФТ) створена у 2005 році та об’єднує інструкторів та школи різноманітних танцювальних стилів та напрямків. У складі УФТ понад 50 практикуючих інструкторів та 20 шкіл у різних містах України. На сьогодні УФТ провела понад 70 масштабних танцювальних заходів: Всеукраїнських фестивалів, унікальних концертів та шоу, соціальних акцій, навчальних семінарів, театрально-танцювальних перфомансів та вечірок просто неба. У Львові в складі УФТ на сьогодні є 4 інструктори.

Майстер-класи «Танцювальних вікендів» відбуватимуться щосуботи з 18:00 до 21:00 год. Вечірки – щонеділі з 19:00 до 21:00 год.

Новини компаній
11:00, Вчора