У Львові письменники зіграють у футбол

10-17 травня триває міжнародний письменницький футбольний турнір та літературні читання. Захід охоплює письменників з Берліну, Кракова та Львова. Турнір організовують Спілка письменників міжнаціональної злагоди Німеччини, повідомляє прес-служба міськради.

Найспортивніші письменники країн-учасниць гратимуть у футбол та проведуть спільні виступи за межами стадіонів з прозою та поезією.

Початок турніру відбувся 10 травня, в Берліні, де на мистецькому майданчику Бальхауз Ост виступили відомі автори, зокрема Альберт Остермайер, Моріц Рінке, Володимир Сергієнко, Ян Беттхер, Сергій Жадан, Збіґнєв Мастернак. Наживо лунали: поезія, проза, короткометражні фільми, тексти про футбол та ще багато чого. А вже наступного дня письменницькі збірні зустрілися на берлінському стадіоні «Юнґферхайде», де вони грали три матчі, за принципом «кожен з кожним».

Другий літературно-футбольний етап проходив в Кракові. У неділю, 13 травня, відбувся футбольний турнір на стадіоні ФК «Надвішлян». А ввечері 14 травня - літературний марафон в ГО Вілла Деціуш, протягом якого глядачі мали нагоду послухати тексти та поговорити про книжки і футбол з «Євро-письменниками».

Останній, завершальний етап Кубку письменники зіграють 16 травня на майданчику футбольної академії ФК «Карпати» (вул. Кн.Ольги,3), що у Львові. Матчі відбуватимуться з 11:30 год до 15:00 год. Після закінчення турніру — урочисте вручення Кубку.

Новини компаній
13:00, Вчора