Літом спортмайданчики Львова перетворяться на безкоштовні спортивні секції

До 20 серпня на шести відкритих майданчиках Львова відбуватиметься безкоштовна акція «Європа – це більше, ніж футбол 2012». Тренери працюватимуть з дітьми, які на літні шкільні канікули залишились у Львові, повідомила прес-служба міськради.

Заняття проводитимуться в рамках проекту, що є частиною програми «Центру освітніх ініціатив» «Тренер з мого подвір’я». У цьому році працюватиме шість майданчиків за адресами: вул. Медової Печери, 29; вул. Творча, 1 (СШ №99, Шевченківський р-н); вул. Шевченка, 390 (СШ №92, Шевченківський р-н); вул. Гната Хоткевича, 48 (школа-гімназія «Сихівська»); вул. Роксоляни, 39 (СШ №65); вул. Підвальна, 4 (біля Порохової вежі). Майданчики працюватимуть у будні дні з 16:00 до 19:00 год. Перші заняття відбулись 8 травня і триватимуть до 20 серпня.

Заняття проводитимуть 12 волонтерів Європейської волонтерської служби з Греції, Іспанії, Німеччини, Румунії, Португалії, Туреччини та 6 львівських тренерів-волонтерів.

Проект «Європа – це більше, ніж футбол 2012» у цьому році впроваджується одночасно у двох містах – Львові та Донецьку. Окрім спортивно-ігрових занять, він передбачає промоцію волонтерства серед дітей та молоді приймаючих міст Євро-2012.

За підрахунками організаторів, протягом трьох місяців реалізації проекту займатися з тренерами зможуть близько 3 тис. молодих львів’ян. Загалом, якщо дозволить погода, буде проведено 324 заняття.