• Головна
  • «Шахтар» зі скандалом перемагає у донецькому дербі
10:00, 28 вересня 2015 р.

«Шахтар» зі скандалом перемагає у донецькому дербі

Головний арбітр поєдинку "Шахтар" - "Олімпік" Іван Бондар, на думку багатьох експертів, допоміг "гірникам" здобути вольову перемогу над іншим донецьким колективом. 

Про це повідомляє 032.ua.

Так, вже на 16 хвилині суддя призначив пенальті у ворота Андрія П’ятова за гру рукою у штрафному майданчику Івана Ордеця. Однак, на думку експертів, у цій ситуації призначати пенальті було необов’язково: під час атаки "Олімпіка" у штрафному майданчику "гірників" виник сумбур, Ордець впав, а після удару когось із гравців підопічних Санжара м’яч потрапив у руку захиснику. Такий випадок у європейському футболі трактують як "м’яч знайшов руку" а не "рука знайшла м’яч". Однак Іван Бондар розсудив інакше і одинадцятиметровий все ж таки призначив, ще й вилучив із поля захисника помаранчево-чорних.

Ще один незрозумілий пенальті арбітр призначив після чоловічої боротьби вже у штрафному майданчику "Олімпіка". Під час боротьби Тайсона і Гришка, суперники зіткнулися тулуб в тулуб, бразилець впав мов підкошений, а Бондар одразу показав Гришку жовту картку і призначив вирок у вигляді пенальті. 

Останнє покарання у матчі випало також на долю "Олімпіка". Це сталося на 77 хвилині, коли підопічні Мірчі Луческу атакували ворота суперника намагаючись врятувати поєдинок, адже рахунок на той момент був на користь "Оліміпка", - 2:1.

На 77-й хвилині Алекс Тейшейра вибігав на побачення із голкіпером команди суперника. Захисник "Олімпіка" Конде постелився у підкаті, вибив м’яч, але бразилець "гірників" майстерно перечепився за ногу свого суперника і не менш картинно впав. Другий пенальті у ворота "олімпіка" реалізував Даріо Срна. 

Ну і на останок. Коли "гірники" забивали переможний м’яч, Алекс Тейшейра перебував мало у не триметровому положенні поза грою. Однак бокові судді цього, чомусь, не помітили. 

Важко не згадати слова Мірчи Луческу, який після кожного невдалого поєдинку свої команда вибухає гнівом і каже, що у футбольному чемпіонаті все влаштовано для перемоги київського "Динамо". А у поразках винуваті лише судді. До речі, після такої перемоги Містер про суддівство нічого не говорив. Невже команді європейського рівня, якою безсумнівно є донецький "Шахтар", у матчі із "Олімпіком" необхідна суддівська допомога?

"Олімпік" - "Шахтар" - 2:3. 

Оліміпк: 1. Махарадзе, 3. Парцванія, 4. Гришко, 5. Огіря, 9. Гошкодеря, 11. Моха, 20. Матяж (21. Лисенко, 46), 33. Борзенко, 34. Танчик (7. Драченко, 71), 50. Конде, 77. Кадимян (14. Поступаленко, 63)

Запасні:  16. Літовченко, 8. Доронін, 13. Келвін, 32. Іллой-Айєт 

Головний тренер: Роман Санжар.

"Шахтар": 30. П'ятов, 6. Степаненко, 8. Фред, 11. Марлос (74. Коваленко, 70), 18. Ордець, 21. Гладкий (5. Кучер, 19), 28. Тайсон (10. Бернард, 63), 29. А. Тейшейра, 31. Ісмаїлі, 33. Срна 44. Ракицький 

Запасні: 23. Сарнавський, 17. Малишев, 22. Едуардо, 66. М. Азеведо.

Головний тренер: Мірча Луческу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів_032_ua_футбол_Шахтар_Олімпік_скандал
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,98
EUR
42,88
43,00
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...