• Головна
  • Мірча Луческу про матч із «Реалом»: хочу одного - щоб нас поважали
09:40, 15 вересня 2015 р.

Мірча Луческу про матч із «Реалом»: хочу одного - щоб нас поважали

У понеділок, 14 веренся, головний тренер донецького "Шахтаря" поспілкувався із журналістами напередодні матчу із мадридським "Реалом".

Про це повідомляє 032.ua з посиланням на прес-службу ФК "Шахтар".


-Містере, рівно 40 років тому, у вересні 1975 року, ви грали на цьому стадіоні у складі бухарестського «Динамо». Напевно, залишилися приємні враження, тому що ви забили м'яч в тому матчі.  Почуття, з якими ви тоді готувалися до гри з «Реалом» і зараз, занадто різняться?
-Сьогодні було дуже приємно прочитати інтерв'ю Мігеля Анхеля. Згадав зустріч з «Реалом» у Пальма-де-Мальорці і матч, про який зараз сказали ви, - там я забив. Насправді минуло 40 років... Ні в якому разі не можна порівнювати різні покоління! Коли в «Реалі» грали Ді Стефано і Хенто, я був зовсім молодим футболістом, який виступав у бухарестському «Динамо». В Іспанії були дуже хороші покоління футболістів. Потім вже ми грали проти Сантільяни, Мігеля Анхеля, Піррі... Пізніше я з «Галатасараєм» зустрічався з «Реалом», покоління якого називали «галактікос». Був матч за Суперкубок УЄФА і дві гри у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. У мене дуже хороші спогади, тим більше я був футболістом і тренером зі Східної Європи... Сьогодні «Реал» - суперклуб із суперорганізацією. Якби матч з мадридцями проводився в Донецьку, думаю, ми б почали гру з рахунком 1:0! Якщо порівнювати, то тут храм європейського футболу, а в Донецьку, напевно, самий функціональний і найсучасніший стадіон в світі. На жаль, півтора року ми на ньому не граємо. Будемо сподіватися, що в один прекрасний день ми повернемося на наше поле.

- Що дає вам сили будувати команду з молодими гравцями?
- Моя любов до футболу і до роботи з молодими футболістами. До молоді треба ставитися зовсім по-іншому, ніж до досвідчених гравців, - в якійсь мірі їх потрібно ще виховувати. До того ж мені подобається передавати молоді той досвід, який я накопичив за всі ці роки у футболі.

- Як себе почуває Дарійо Срна, після того як збірна Хорватії провалилася? Як ви відреагуєте?
- Мою реакцію ви подивіться завтра на футбольному полі.

- Що ви відчуваєте, граючи не на своєму полі і не при своїх уболівальниках?
- Дуже складно: ми живемо не поруч з нашими вболівальниками і велику частину часу, на жаль, проводимо в літаках. Тренуємося на полі Києва - зараз там наша так звана база. Багатьох наших вболівальників, які виїхали з Донецька через військові дії, ми зустрічаємо в різних містах, і вони підтримують нас. Але їх зовсім мало. У багатьох матчах, коли стадіони в Україні порожні, доводиться бути не тільки тренером, а й мотиватором, тримати всіх своїх гравців під напругою. Зовсім інша справа - в Лізі чемпіонів. Хоча там вболівають знову ж не наші донецькі вболівальники, а фани України, але вони дуже добре нас підтримують.

- Це шоста поспіль Ліга чемпіонів для «Шахтаря». Зрозуміло, що час дуже складний - і для клубу, і для вас як тренера. І все-таки що б ви хотіли бачити в турнірній таблиці після 10 грудня? Яке завдання ставите перед собою в ігровому плані? На кого з футболістів розраховуєте?
- Найголовніше для нас - залишити гарне враження про себе в цій групі Ліги чемпіонів. Ми, звичайно, обізнані про силу наших суперників, і завтрашнього в тому числі. Дуже поважаємо «Реал» і футболістів, які грають за цей клуб. Нелегко перейти від матчу в чемпіонаті, коли приходить дві-три тисячі уболівальників, до гри, де буде близько ста тисяч глядачів. Але впевнений, що ми завтра зіграємо гідно і добре.

- На вашу думку, яка тактика може принести вам успіх у грі?
- Звичайно, не дуже добре, що ми граємо в першому турі з «Реалом» і на його полі. І для «Реала», і для ПСЖ починати груповий турнір у себе вдома за підтримки своїх уболівальників - велика перевага. Це гранди європейського футболу, і їм іноді віддається перевага, як в даному випадку, - щоб вони починали поєдинки дома.

- Ви будете використовувати оборонну тактику?
- Побачимо на полі. Подивимося, що нам запропонує «Реал». В залежності від цього будемо будувати свою гру. Дивились кілька матчів суперника: зі «Спортингом» (Хіхон), який продемонстрував хорошу організацію гри в оборонних діях, а також з «Еспаньолом», у якого, напевно, була впевненість у тому, що вони можуть обіграти «Реал» у себе вдома. Також дивилися хороший матч «Галатасарая», який грав з «Реалом» у Турнірі Бернабеу. Це, звичайно, різні зустрічі, але ми зробили свої висновки щодо того, який вибрати найоптимальніший варіант, щоб вдало зіграти з «Реалом». Практично всі футболісти суперника знаходяться у відмінному стані, провели вісім товариських матчів високого рівня до початку чемпіонату. Хороший тренер очолює, з великим досвідом, відмінний тактик, який знає, як будувати командну гру. Упевнений, що «Реал» тільки виграє від того, що він працює під керівництвом Бенітеса.

- Після матчу з «Металістом» ви сказали, що «Шахтар» не звик оборонятися. У Лізі чемпіонів це може стати проблемою?
- Я говорив про те, що в чемпіонаті України нам доводиться постійно атакувати. Не те щоб ми не вміємо захищатися, нам просто мало доводиться робити це. Делікатна проблема полягає в тому, що ми в останні роки Лігу чемпіонів починаємо на виїзді. Це дуже складно, але ми показували, що оборонятися вміємо.

- Із «Шахтаря» пішло кілька важливих футболістів: Коста, Адріано. До того ж ви не можете виступати на своєму полі. Виходячи з цього які ваші цілі в Лізі чемпіонів?
- Дивився і аналізував, до речі, матч «Реала» з «Міланом» в Китаї. Адріано свої 45 хвилин зіграв переконливо. Упевнений, що у нього буде дуже хороший чемпіонат Італії. Як і кар'єра всіх футболістів, які поїхали від нас: Фернандіньо, Кости, Вілліана. Це гравці, які виховувалися для великого європейського футболу. Влітку клуб покинули лідери, але у нас команда, яка, напевно, вважається найкращою у Східній Європі. Втрачаючи провідних виконавців, ми повинні втрачати і в грі, але в той же час це стимулює тих, хто залишився грати замість них! Останні два роки, на жаль, через ту ситуацію, в якій перебуваємо, ми не купували нових футболістів. Намагаємося базуватися на молодих українських спортсменах і довіряти тим, хто зараз перебуває в команді, тому що вони нічим не слабкіші за тих, хто покинув клуб. У нас сильна команда, я вірю в неї, незалежно від умов, в яких живемо і тренуємося. Хочу тільки одного: щоб нас поважали. Не відчувалась ця повага, коли ми грали з командами провідних чемпіонатів: «Байєром», «Манчестер Юнайтед», «Баварією», «Челсі» і так далі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua #Шахтар_Реал_Ліга_Чемпіонів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...