• Головна
  • Соціологи визначили, хто із українців не піддається путінській пропаганді
16:45, 29 травня 2015 р.

Соціологи визначили, хто із українців не піддається путінській пропаганді

За результатами дослідження виявилося, що такими є львів’яни та жителі міста Харків

Про це 032.ua повідомили у прес-службі міськради.

Усі опитані були поділені на кілька груп: “несамостійні-стійкі”, “несамостійні — ті що піддаються впливу”, “самостійні-стійкі” та “самостійні-ті, що піддаються впливу”.

Виявилося, що у Львові, як і у Харкові, більше є тих, які мислять несамостійно. Проте, у Львові таких більше: 59% - у Львові, а 51% - у Харкові. Найбільшою у кожному з міст є частка осіб, які мислять несамостійно, проте є стійкими до російської пропаганди (34% - у Харкові, та 56% - у Львові).

Відмінним у містах є те, що у Харкові більше тих, які піддаються впливу російської пропаганди (39%) («самостійники» + «несамостійники») та у десять разів більше, ніж у Львові, тих, які є самостійними у свої поглядах та піддаються впливу російської пропаганди.

Львів’яни більше схильні до обговорення новин політичного та суспільного характеру з друзями, родичами, колегами, навіть випадкові перехожі потрапляють в їхні інформаційні тенета. 39% опитаних роблять це часто або постійно. Харків’яни більш стримані у розповсюдженні та обговоренні новин: 22% респондентів зізнались, що обговорюють новини із друзями, родичами та колегами.

Третина опитаних у Львові (30%) та більше третини у Харкові (39%) стверджують, що ніколи не перевіряють правдивість тверджень, які вони отримали з певного новинного джерела на інших ресурсах, що свідчить про достатньо високий рівень некритичного мислення у двох містах.

Найчастіше і львів'яни, і харків'яни перевіряють новини на політичні, економічні теми, питання, пов'язані з АТО, та місцеві новини. Теги, які називали респонденти, дуже часто перегукуються, що підтверджує те, що питання, в яких мешканці хочуть бути впевненими чи переконатися, є спільними.

Дослідження проводилось у травні 2015 року у двох містах України — Львові та Харкові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua #опитування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
40,00
EUR
42,97
43,10
PLN
9,90
9,98
Оголошення
live comments feed...