• Головна
  • Львівські незрячі ініціюють в Україні дейзі-бібліотеки
13:00, 29 травня 2015 р.

Львівські незрячі ініціюють в Україні дейзі-бібліотеки

Незрячі львів’яни розпочали власними силами створювати Першу українську дейзі-бібліотеку. Презентацію та майстер-класи зі створення літератури у форматі DAISY вже провели майже по всій Україні.

Про це повідомили 032.ua у прес-службі Національного університету “Львівська політехніка”.

Наприкінці травня цього року вже виготовлено понад 900 книг у форматі DAISY

За словами керівника Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка» Оксани Потимко, DAISY-формат є альтернативою рельєфно-крапковій книзі, брак якої в Україні очевидний.

“Створити книгу в форматі DAISY може кожен бажаючий, потрібні лише певні навички та програми. Під час науково-практичних семінарів та майстер-класів ми ділилися знаннями, програмним забезпеченням, а також презентували чимало інших унікальних розробок, які поки-що є лише на Львівщині”, - додала Оксана Потимко.

Також вона додала, що наприкінці травня цього року вже виготовлено понад 900 книг у форматі DAISY. А допомагали їх створити інваліди по зору з різних куточків України, які здобули відповідні навички у Швеції.

Зазначимо, книга у форматі DAISY має функцію навігації, що дозволяє миттєво віднайти в аудіокнизі пошук будь-якого розділу, параграфу чи сторінки.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #незрячі #книги
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...