суботня розмова
14:24, 25 квітня 2015 р.

Поліцейська академія

суботня розмова

За кілька місяців на вулицях Львова з'явиться нова патрульна служба. Як львів'янам стати “копом” нового зразка і пройти вишкіл у поліцейській академії, - читайте у нашій суботній розмові.

У Львові почали втілювати у життя масштабну реформу міліції, яка має на меті створити із страхітливого образу міліціонера — помічника, що буде працювати на благо народу і матиме довіру та повагу людей.

Нових міліціонерів шукатимуть до 13 травня. Відбір, обіцяють, буде жорстким: на кандидатів чекають тести, іспити, навчання. Також у міліції одразу наголосили, що очікують людей, які прийдуть і  будуть підтримувати гасло нової поліції «Служити і захищати».

За словами першого заступник міністра внутрішніх справ Еки Згуладзе, правоохоронці повинні працювати так, аби реагувати на всі проблеми громадян.

“Нам потрібна поліція, яка буде патрулювати вулиці і коли до нього звернеться громадянин то він скаже: “я можу допомогти”. Будь-яка проблема громадянина, водія чи перехожого, стає нашою проблемою», – сказала під час презентації реформи міліції у Львові Ека Згуладзе.

“Заманюють” львів'ян на нову службу покращеними умовами праці, кращою зарплатою, новою формою та новими обов'язки.

Кого візьмуть на роботу?

Стати поліцейським запрошують як чоловіків, так і жінок. У міліції наголошують, що не має значення ким працював кандидат до того, як заповнив заявку.  Головне, аби майбутні полісмени розмовляли українською мовою, не були судимими, старшими за 35 років  і молодшими за 21. Також кандидатам і кандидаткам  треба мати водійське посвідчення категорії В, середню або вищу освіти, а головне -  прагнути якісних змін в Україні.

 

Вимоги до кандидатів

Так, як в Україні багато правоохоронців встигло себе дискредитувати одержанням хабарів та зловживанням службового становища, у Львові шукатимуть тих, хто буде ввічливим, комунікабельним, мотивованим та дисциплінованим. А також матиме навички аргументовано висловлювати свою думку, демонструватиме відчуття відповідальності та вмітиме приймати правильні рішення в екстремальних ситуаціях.

Нова посада — нові обов'язки

Той, хто працюватиме в міліції буде змушений патрулювати визначену територію, забезпечувати охорону громадського порядку та безпеку громади; надавати інформацію водіям та пішоходам, виписувати штрафи, фіксувати порушення.

Також правоохоронець нового зразка має виїжджає на місце події, вивчати скарги громадян, реагувати на виклики щодо побутових правопорушень.

Окрім цього, при необхідності, полісмен повинен вміти надавати необхідну медичну допомогу, регулювати та забезпечувати безпеку дорожнього руху.

До речі, «копи» замінять ДАІвців, вони зупинятимуть дорожньо-транспортні засоби, перевірятимуть посвідчення водія та інші необхідні документи, проводитимуть візуальний огляд у випадку підозри щодо вчинення правопорушення, організовувати заходи безпеки на місці ДТП, складатимуть необхідні документи, надаватимуть першу допомогу учасникам аварії та проводитимуть розслідування.

Якими будуть перші дні нової міліції?

Допоки реформа міліції не буде проведена до кінця, патрульна служба функціонуватиме паралельно з МВС.  Наступним кроком буде реформування УВС, опісля обидва відомства мають стати одним представництвом територіальної поліції.

Що робитимуть зі старими працівниками ДАІ?

Після проведення реформи працівників ДАІ можна буде побачити у формі поліцейських. Вони, як і всі кандидати, мають право для відбору у нову поліцію, але тільки на загальних умовах.

Під час свого виступу Ека Згуладзе наголосила, що цією реформою МВС ніхто не карає ДАІ і ППС, а навпаки - хоче разом з ними збудувати систему, яка зробить українських правоохоронців сильнішими.

 Хочеться, щоб люди поважали і підтримували нас.  Думаю, що реформа змінить міліцію.

Поліцейська академія

Перед тим, як потрапити до складу нової поліції, усі кандидати проходитимуть тести. Опісля їх буде перевірено по базі МВС та направлено на навчання.

Під час інтенсивних занять з психологічної, фізичної, правової підготовки кандидати складатимуть іспит. Якщо наберуть необхідну кількість «очків» їх можуть взяти на роботу  

Забезпечення

Правоохоронцям обіцяють нові автомобілі та форму. Їздитимуть полісмени на нових патрульних машинах, які подарують японці.

Крім того, буде ще безліч нового обладнання, нові планшети, нові системи і так далі. Озброять львівських полісменів пістолетами українського виробництва. А от одягнуть правоохоронців в абсолютно інші форми. На них замість надпису «міліція» писатиме «поліція», а ще вони матимуть інший колір, дизайн. За попередньою інформацією, одягне стражів порядку американська фірма.

Реформи потребують не лише самі мешканці, а й правоохоронці.

За словами міліціонера Володмира Барана, зараз рівень довіри до міліції є надто малим і потребує змін, адже люди ставляться до правоохоронців зневажливо і не цінують їхньої праці.

“Я вирішив заповнити заяву тому що хочу, аби у нас щось мінялося, щоб рівень корупції був менший, а рівень довіри був такий, щоб громадяни могли звертатися до нас, а не освистувати. Так, як я працював в міліції і зараз працюю, можу сказати, що рівень довіри до міліції у нас поганий — нас освистують, кричать. Хочеться, щоб люди поважали і підтримували нас.  Думаю, що реформа змінить міліцію. Буду надіятись, що відберуть тих, хто хоче працювати на благо українців”, - розповів у коментарі 032.ua Володимир Баран Андрійович, 26 років. 

Своєю чергою, міський голова Андрій Садовий наголосив, що Львів буде всіляко підтримувати і допомагати у реалізації цього проекту.

Під час презентації реформи мер пообіцяв жорстко моніторити процес і робити все можливе, аби він був успішним.

“Все залежить від нас усіх. Хто порушив закон — мусить енсти відповідальність. Дай Бог, щоб ми гордилися тими правоохоронцями, які будуть нас захищати ”, - зазначив мер Львова.


Скільки держава платитиме поліцейському ?

В міліції обіцяють, що зарплатою львів'ян не образять.

За словами глави МВС Арсена Авакова, полісменам будуть платити 8-10 тис. гривень в місяць, а це в кілька разів більше ніж сьогодні.Мовляв, отримуючи таку зарплату, як зараз, від міліціонера не можна вимагати якісної роботи.

«Якщо зараз працівник ДАІ отримує 1800 грн, як можна від нього вимагати якісної роботи? Коли патрульний матиме зарплату 8-10 тис. грн, тоді ми можемо від нього вимагати якості. І в цьому випадку компромісу не може бути», – переконаний Аваков.

Скільки є вакансій?

Заступник начальника ГУ МВС України Львівщини полковник міліції Сергій Зюбаненко розповів, що на Львівщині планують взяти в поліцію майже тисячу осіб віком від 21 до 35 років. 

«Ми плануємо взяти на службу в поліцію вісімсот осіб», - зазначив він.

Як раніше писав 032.ua ажіотаж навколо вакансій не вщухає. За кілька днів заяву на роботу написало 200 львів’ян.

Як влаштуватись на роботу в поліцію?

Конкурсний набір громадян на навчання у нову патрульну службу Львова триватиме до 13 травня 2015 року. Якщо Ви вирішили стати «копом» то мусити заповнити анкету. Це можна зробити  у палаці Потоцьких у робочі дні з 09.00 до 18.00 або в режимі онлайн на сайті МВС.

Охочі заповнити анкету повинні мати з собою паспорт громадянина України та ідентифікаційний код.

Телефон гарячої лінії (032) 258-62-22.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,89
39,95
EUR
42,93
43,00
PLN
9,87
9,97
Оголошення
live comments feed...