• Головна
  • Львівські активісти наполягають на порятунку скверу поблизу собору Святого Юра
ФОТО
11:00, 5 березня 2015 р.

Львівські активісти наполягають на порятунку скверу поблизу собору Святого Юра

ФОТО

32 мільйони гривень виділили на перебудування площі Святого Юра.

Цієї весни у Львові планують розпочати роботи по перебудуванню площі Святого Юра. В проекті заплановано перенести проїжджу частину під корпуси Львівської Політехніки, зрізати дерева та створити велику площу в стилі соцреалізму для встановлення на високому постаменті пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому.

врятуй_сквер

врятуй_сквер

Натомість, не усі погоджуються із таким проектом.

Активісти Громадської ініціативи “Врятуй сквер Святого Юра” виступають проти зрізання дерев. Активісти наполягають на збереженні зелених насаджень та архітектури скверу, який спроектував ще архітектор Арнольд Рьоріх у 1897 року.

Львівські активісти наполягають на порятунку скверу поблизу собору Святого Юра, фото-2

"У сквері ростуть цінні породи дерев, одна з яких навіть занесена до Червоної Книги України. Вік деяких екземплярів становить понад 100 років, а одним дуб має понад 150 років. Живі дерева пам’ятають світлу постать митрополита, бо росли у його епоху", - йдеться у повідомленні.

Активісти наголошують, що для них важлива постать митрополита Андрея Шептицького та його духовна спадщина.

"Ми вважаємо, що є багато інших гідних шляхів вшанування пам’яті цього визначного діяча. Встановлення пам’ятника є одним з них, але ми хотіли б  прийти до митрополита як до духівника, з яким хочеться поговорити, а не до недосяжної самотньої постаті на високому постаменті серед пустої закутої в камінь площі", - додають активісти.

Встановлення пам’ятника є одним з них, але ми хотіли б  прийти до митрополита як до духівника, з яким хочеться поговорити, а не до недосяжної самотньої постаті на високому постаменті серед пустої закутої в камінь площі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сквер #собор Святого Юра
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,37
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...