20:05, 3 лютого 2015 р.

R.I.P. - Кузьма Скрябін

Смерть однієї людини сколихнула усю країну. Уже давно ми так не об'єднувались, як сьогодні. У 23-ох містах України з сумом оплакують смерть легендарного Андрія Кузьменка. Люди виходять на центральні площі міста, ставлять свічки, слухають пісні і моляться за упокій душі співака.

З часів Євромайдану на площі перед пам'ятником Шевченку у Львові ще не збиралося стільки людей. Від учора тисячі львів'яни приносять на площу перед пам'ятником Т. Шевченку квіти та запалюють свічки. Більшість з нас досі не може повірити у те, що наш земляк зі Львівщини більше ніколи не дасть концерт, а його пісні звучатимуть тільки у записі.

Львів'яни поділилися із 032.ua своїми переживаннями і розповіли, за що вони так полюбили Кузьму зі “Скрябіна” та які емоції їх переповнюють зараз.

R.I.P. - Кузьма Скрябін, фото-1

“Вранці було тяжко. Не вірилось і зараз теж нам важко усвідомити, що його немає. Вдень ми зрозуміли наскільки він був для нас важливим, наскільки його творчість, суспільне життя було важливим. Для нас, для цілого Львова,  для цілої України - це була людина з великої букви. Він назавжди залишиться для нас крутим чуваком”, - каже Богдан.

З ним погоджується і львів'янин, Пухлик Іван. За його словами йому і досі важко повірити у те, що сталося.

R.I.P. - Кузьма Скрябін, фото-2

Україна втратила дуже великого музиканта-сучасника

“Україна втратила дуже великого музиканта-сучасника. Досі не віриться, що таке могло статися. Бачите, як виходить, що щось погане стається з хорошими, гарними людьми, а погані залишаються”, - говорить Іван.

Не приховує свого суму, розчарування і львів'янка, Анна Саднікова. Для неї та її подруг, Скрябін був дорогою людиною, яка завжди їх мотивувала вболівати за Україну.

R.I.P. - Кузьма Скрябін, фото-3

“Цей чувак був класною людиною і дуже жаль, що він загинув саме за таких обставин, саме в такий час. Він завжди мотивував нас вболівати за свою країну. Він був справжній патріотом. Кузьма — був простою людиною, випромінював радість та щастя”, - розповіла Анна.

Оговтатись від втрати не можуть і знайомі Андрія Кузьменка та зірки українського шоу-бізнесу.

Як тільки Святослав Вакарчук дізнався про втрату близького друга, одразу написав у своєму твіттері: “просто не можливо в це повірити....... Господи, упокой його душу”.

R.I.P. - Кузьма Скрябін, фото-4

Сумує за Кузьмою із гурту “Скрябін” і відома львів'янка — Руслана Лижичко. За її словами, сказати боляче від того, що загинув Кузьма - це нічого не сказати.

 “Дивишся на фото – і плачеш, дивишся на відео – і плачеш. Руки опускаються і нічим іншим не можеш займатися. Всі мої думки лише про Кузьму. Він подарував десятки, сотні, тисячі тонн позитиву, оптимізму... Він знав, як підбадьорити. Він дарував фантастичну безцінну позитивну енергетику, якої так сьогодні не вистачає”, - написала Руслана на своїй сторінці у Facebook.

Співчуття родині та близькими Скрябіна висловив і мер Львова і губернатор області.

За словами міського голови Львова, трагічна смерть Андрія Кузьменка – це велика втрата для всієї України. Голова Львівської ОДА, Олег Синютка, від імені  громади теж наголосив, що  смерть Андрія Кузьменка стала серйозним ударом для всіх

“Нас залишив Українець, який змінив українську музику. З нього буде брати приклад ще не одне покоління. В серцях мільйонів людей повага та світлі спогади про нього залишаться назавжди”, - сказав Синютка у своєму співчутті.

Нагадаємо, життя Андрій Кузьменка обірвалося на 46-му році життя. Він трагічно загинув в аварії на Дніпропетровщині у понеділок, 2 лютого. На годиннику була 7-8 година ранку, коли він в'їхав по автошляху "Кіровоград-Запоріжжя" з власного концерту.  На закругленій ділянці дороги Кузьма виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення з молоковозом.

R.I.P. Кузьма Скрябін (фото) - фото 5

R.I.P. Кузьма Скрябін (фото) - фото 5

В результаті аварії легендарний музикант-композитор отримав травми не сумісні із життям, а його пасажирка потрапила до лікарні.

За фактом ДТП правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Відомості про ДТП уже внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

А тим часом, учора ввечері у Львові розпочався вечір-реквієм в пам'ять про загиблого музиканта на якому львів'яни заспівали відомі хіти Скрябіна і запалили свічку пам'яті.

R.I.P. - Кузьма Скрябін, фото-6

Уже завтра, 4 лютого, о 16.00 год. у церкві Преображення Господнього, яка розташована на вул. Краківській, 21 відбудеться прощання з покійним. Прийти із попрощатись із співаком можна буде до ранку 5 лютого.

Поховають Кузьму зі Скрябіна в сімейному склепі, що у Брюховичах. Родичі загиблого закликають фанатів не приходити на цвинтар, а попрощатись співаком у храмі.

Зазначимо, що в Андрія Кузьменка залишилась дочка Марія-Барбара, дружина Світлана та батьки, а ще мільйони фанатів, які досі не можуть повірити у те, що співак загинув і дякують йому за творчість.

За всю творчу кар'єру у складі "Скрябіна" вийшло 15 альбомів. Перед смертю Кузьма подарував українцям останній подарунок – кліп на пісню "Дельфіни".

Ми переконані, що Андрій Кузьменко буде жити стільки, скільки про нього пам'ятатимуть.

Вічна пам'ять!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Кузьма Скрябін ДТП #Скрябін ДТП
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...