• Головна
  • Щороку у Львові народжується 800 недоношених немовлят
17:33, 17 листопада 2014 р.

Щороку у Львові народжується 800 недоношених немовлят

Щорічно на планеті близько 15 мільйонів дітей народжуються недоношеними, в середньому це кожна 10-та дитина з народжуваних.

Загальна кількість дітей, які виходжуються у відділенні становить до 800 немовлят щорічно, з них 80% — передчасно народжені діти. Найменша колишня пацієнтка відділення народилася вагою 500 грамів.

Про це повідомив головний спеціаліст з інтенсивної терапії новонароджених Департаменту охорони здоров’я ЛОДА, завідувач відділу інтенсивної терапії недоношених новонароджених ЛОКЛ Зоряна Салабай , що

«Одна із серйозних проблем у недоношених дітей – становленняфункціїдихання. Лікарям важливо налагодити функцію дихання у дитини. Для цього використовуються апарат штучноївентиляціїлегенів. У практику впроваджено: сучасні методи дихальної підтримки, включаючи високочастотну осциляторну вентиляцію, сурфактантну терапію, сучасні технології інтенсивної підтримки життєво важливих функцій, хірургічну корекцію відкритої артеріальної протоки тощо.

Також у цілодобовому режимі працює виїздна бригада. Реанімобіль укомплектований сучасним медичним обладнанням; це апарат штучного дихання, інкубатор, що дозволяє надавати медичну допомогу малюкам під час транспортування», — зазначає Зоряна Салабай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,68
39,78
EUR
42,60
42,70
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...