• Головна
  • Хочеш миру – готуйся до війни або як стати солдатом Джейн (ФОТО, ВІДЕО)
Суботня розмова
10:06, 20 вересня 2014 р.

Хочеш миру – готуйся до війни або як стати солдатом Джейн (ФОТО, ВІДЕО)

Суботня розмова

Латинський вислів, як ніколи є актуальним у нашому мирному та спокійному Львові.

І хоча зона проведення антитерористичної операції охоплює східні області України, а у Львові, на щастя, не чути пострілів, люди знаходяться у передчутті війни. У львівських матерів болять серця, адже в АТО знаходиться п’ять тисяч львів’ян. А загиблих в зоні проведення АТО вже охрестили другою Небесною Сотнею. За захист України віддали свої життя більше ста львів’ян.

У львівських матерів болять серця, адже в АТО знаходиться п’ять тисяч львів’ян

В повітрі вітає напруга, а щовечора львів’яни не пропускають жодний випуск новин із черговими подробицями так званого перемир’я. Нові повідомлення про загиблих – усі сприймають як особисту трагедію.

Ми не будемо говорити про те, що у Львові скасували практично усі розважальні заходи та рідко, коли почуєш залп фейверку. Усе це, звичайно важливо – з моральної точки зору. Як можна розважатися, коли міста на іншій стороні мапи українці здригають від пострілів. А люди не закривають вікна, навіть коли прохолодно, аби їх не вибило від вібрації вибуху.

Ми поговоримо про конкретні дії. Що слід робити, а головне ДЕ ЦЬОГО навчитися, якщо ви опинитеся у зоні військових дій

На минулому тижні у Львові розгорнулась величезна кампанія по підготовці людей до війни. Усе те, що протягом 20 років незалежності наполегливо розвалювали (армію, військові кафедри, озброєння), зараз намагаються відновити у вкрай стислі терміни та без необхідного фінансування.

За словами керівника групи військово-політичних досліджень «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, в той час коли армія налічувала 184 тис. осіб, чисельність військових за нормами мала становити до 450 тис. осіб.

«При цьому в Збройних силах України також існувала абсолютно божевільна пропорція між переважаючими небойовими структурами (органи управління, військові виші, науково-дослідні і медичні установи, структури забезпечення) і бойовими частинами і підрозділами. Реальна чисельність бойових підрозділів по штатам мирного часу не перевищувала 26 тис. осіб», - сказав Тимчук.

Відтепер в школи  повернуть «воєнку» - урок захисту вітчизни. Школярів знову вивозитимуть на полігон, аби діти змогли побачити зброю не лише у кіно, але й потримати в руках  і навчитися поводитися із нею.

Школярів знову вивозитимуть на полігон, аби діти змогли побачити зброю не лише у кіно, але й потримати в руках  і навчитися поводитися із нею

«Для хлопців ми провели повну інвентаризацію наших тирів, створюємо центри для практичних занять з предмету «Захист вітчизни», де всі 11-класники пройдуть навчання.  Але це не тому, що ми маємо навчити дітей стріляти. Так, ми маємо навчити їх тримати зброю, але найважливіше - це культура поводження зі зброю, розуміння небезпеки, яку вона становить – це мусять розуміти усі діти», - розповіла начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна.

Аби війна не настала зненацька, ведеться активна підготовка і педагогів. Декілька днів тому львівських «фізруків» навчили основам самозахисту, аби згодом школярі змогли вивчити основи самозахисту під час звичайних уроків фізкультури. Вже незабаром такі уроки введуть у шкільну програму.

«Вводити в шкільну програму навчання з базових основ самозахисту є дуже важливим, особливо сьогодні, зважаючи на ситуацію, яка є в нашій країні. Ми повинні змінити наше ставлення до фізичної культури, оскільки живемо у воєнний час. Сьогоднішні старшокласники повинні загартовувати свій дух і силу, бо вже за декілька років вони можуть бути захисниками нашої батьківщини», - зазначає Сергій Мутін, президент спортивного клубу кіокушинкай карате «Канку».

Готуються до війни навіть у соцмережах

У соціальній мережі з’явились відповідні спільноти, у яких можна дізнатися з чого складається автомат та пістолет. Люди розуміють, не навчишся сам – не навчить ніхто. Активісти закликають долучитися до захисту Вітчизни, викладають буклети, макети та різноманітну інформацію про комплектуючі зброї, основи самозахисту та базові знання з домедичної допомоги.

Хочеш миру – готуйся до війни або як стати солдатом Джейн (ФОТО, ВІДЕО), фото-1
Хочеш миру – готуйся до війни або як стати солдатом Джейн (ФОТО, ВІДЕО), фото-2
Хочеш миру – готуйся до війни або як стати солдатом Джейн (ФОТО, ВІДЕО), фото-3
Хочеш миру – готуйся до війни або як стати солдатом Джейн (ФОТО, ВІДЕО), фото-4
Хочеш миру – готуйся до війни або як стати солдатом Джейн (ФОТО, ВІДЕО), фото-5
Хочеш миру – готуйся до війни або як стати солдатом Джейн (ФОТО, ВІДЕО), фото-6

Окрім того, у Львові розпочався цикл військово-практичних навчань, під час яких військові спеціалісти покажуть як виявити та знешкодити вибухівку.

Практичний курс військової підготовки можна буде пройти на базі Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Планується, що у четвер та п’ятницю проводитимуться 4-годинні теоретичні курси, а в суботу – практичні заняття на полігоні. Тренінги та інструктаж з основ самозахисту проводитимуть представники спортивних організацій, федерацій, шкіл.

Де у Львові навчитися стріляти?

Раніше, дізнатися про наявність стрілецьких секцій або тирів, можна було лише в дуже вузькому колі. Хіба, що ти – спортсмен, який все життя займаєшся кульовою стрільбою, мисливець або військовий. Просто так, прийти постріляти на стенд або в тир… такого не можна було уявити.

В час, коли на сході України триває війна, де гинуть львів’яни, вміти поводитися із зброєю – обов’язок кожного громадянина.

Натомість, тепер у Львові розпочалась пропаганда таких місць. Вміти влучно стріляти – актуальна тема для львів’ян. В час, коли на сході України триває війна, де гинуть львів’яни, вміти поводитися із зброєю – обов’язок кожного громадянина.

Адреси, де розташовані найбільші стрілецькі об’єкти у Львові:

Стрілецький стенд Львівської школи вищої спортивної майстерності (Львів, вул. Єрошенка, 36, Куртумова гора)

Якщо ви – власник мисливської рушниці, тоді вам сюди. На стрілецькому стенді функціонує три майданчики – два круглих стенди та один – траншейний. Фахівці радять початківцям  починати саме з останнього. 

За 25 пострілів доведеться заплатити 125 грн. у вартість входять – мішені та інструктор. Набої приносять із собою. Їх можна придбати у будь-якому мисливському магазині. Спортивні набої мають бути марки ТАХО, 12 калібр, з розрахунку одна упаковка (25 набоїв) на серію.

Для детальнішої інформації: заступник директора Львівської школи вищої спортивної майстерності Редько Павло Павлович, тел. 097-46-950-90.

Стрілецький тир Львівської обласної організації ФСТ «Динамо» України (м. Львів, вул. Янева, 10)

Стрільба з малокаліберної та пневматичної зброї. Це один із найновіших спортивних тирів Львівщини. Площа тиру складає 1 600 кв. м., в якому містяться три 25-метрові стрілецькі зони на 18 стрілецьких місць; 24 стрілецькі місця для пневматичних вправ.

Для детальнішої інформації: Завідувач комплексу Перепелюк Олександр Володимирович, тел.264-97-55.

Спортивно-стрілецький комплекс навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України (Львів, вул. Клепарівська, 39-а)

Стрільба з малокаліберної та пневматичної зброї. Комплекс складається з 4-х спеціалізованих стрільбищ та 6-ти тирів, що дозволяє проводити підготовку до спортивних змагань цілорічно.

Орієнтовна вартість однієї години використання стрілецького тиру в супроводі інструктора від 30 грн. з однієї особи.

Для детальнішої інформації: начальник стрілецького комплексу Небилиця Сергій Миколайович 233-25-13.

Спортивні споруди дитячо-юнацької спортивної школи «Янтар» (м.Новояворівськ Яворівського району, вул. Привокзальна, 1 )

На базі дитячо-юнацької спортивної школи «Янтар» функціонує біатлонне стрільбище, пропускна спроможність якого 19 осіб одночасно та стрілецький тир, пропускною спроможністю 10 осіб.
Для детальнішої інформації: директор спортивної школи Кожушко Федір Петрович (256) 42-131

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суботня розмова #АТО #Дмитро Тимчук #Галина Слічна
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...