• Головна
  • Львівські політехніки зібрали 282 тис грн. на бронежилети для українських прикордонників
21:23, 24 березня 2014 р.

Львівські політехніки зібрали 282 тис грн. на бронежилети для українських прикордонників

За кошти,  зібрані львівськими  політехніками, для українських прикордонників придбають 60 бронежилетів.

Про це йшлося під час проведення у Національному університеті “Львівська політехніка” конференції трудового колективу.

Коли російський агресор захопив Крим і впритул підійшов до наших східних і південних воріт, працівники  університету  вирішили “скинутися” на потреби Українського війська. Ухвала Вченої ради, яку запропонував ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, передбачала, що кожний працівник добровільно відрахуватиме не менше 5 відсотків від своєї місячної зарплати. Здавали різні суми — від  50 гривень до 1000. На загал вдалося зібрати 282 тисячі гривень.

На конференцію трудового колективу завітала депутат Львівської міської ради Віра Лясковська, котра свого часу вона очолювала Студентське проектно-конструкторське бюро Львівського політехнічного інституту. У 1991-1993 роках Віра Дмитрівна працювала заступником голови облвиконкому і опікувалася військовими справами, брала участь у створенні Національної гвардії України. Саме до неї, як кажуть, за давньою звичкою звернулися прикордонники Західного регіону. 450  воїнів днями передислоковані на східні кордони України.

За словами Віри Лясковської, хлопці опинилися у чистому полі. Їм багато чого бракує для елементарних умов побуту. Завдяки депутатам міської ради, колективам“Львівтеплокомуненерго”, апеляційних судів прикордонники отримали кілька енергогенераторів для опалення.

Віра Лясковська попросила колектив Львівської політехніки передати зібрані кошти для придбання бронежилетів. Студенти, викладачі та працівники університету одностайно вирішили саме так розпорядитися зібраними коштами. Один бронежилет коштує 6 тисяч гривень. При відповідних знижках буде закуплено майже 60 комплектів.  Перефразовуючи вислів відомого українського мецената Петра Яцика про любов до України, можна сказати: “Нашу армію треба любити не лише до глибини душі, а й до глибини кишені...”.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівська політехніка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...