• Головна
  • Депутати-свободівці провели брифінг щодо інциденту з керівником Першого національного
21:02, 19 березня 2014 р.

Депутати-свободівці провели брифінг щодо інциденту з керівником Першого національного

Сьогодні, 19 березня 2014 року відбувся брифінг народних депутатів свободівців Ігоря Мірошниченка, Богдана Бенюка та Андрія Іллєнка, темою якого став інцидент у Національній телерадіокомпанії України (НТКУ), що мав місце напередодні, 18 березня.

Під час брифінгу Ігор Мірошниченко запевнив журналістів у повазі до представників ЗМІ та категорично заперечив, що усунення від керівництва Першого національного телеканалу пропагандиста режиму Януковича є наступом на свободу слова. Свободівець наголосив, що дії Олександра Пантелеймонова на посаді виконувача обов’язків директора НТКУ були спрямовані на здачу українського інформаційного простору Кремлю. Ця ситуація не змінилася і після повалення кривавого режиму Януковича.

Свободівець наголосив: «Ситуацію навколо усунення Пантелеймонова від керівництва Першим національним у жодному разі не можна розглядати як наступ на свободу слова. Забезпечення національної безпеки, зокрема інформаційного простору, є першим завданням в умовах війни. Надання інформаційного простору ворогу в умовах війни – державна зрада. Однак пан Пантелеймонов вдавався до таких дій.  Перший національний протягом усього часу виконував таємні вказівки режиму Януковича, був джерелом брехні, наруги над журналістською працею. Сам Пантелейомнов визнав, що вказівки отримував особисто від Захарченка, Олександра Януковича, Чмиря та прес-секретаря Азарова. Примітно, що портрет Януковича досі красувався на столі Пантелеймонова.

Те, що відбувалося на каналі, який існує коштом платників податків, викликало загальне обурення. Саме тому депутати фракції ВО «Свобода» відразу ініціювали зміну керівництва НТКУ. На жаль, цю ініціативу не підтримала парламентська більшість. Водночас і журналісти руху «Стоп цензурі» також наголошували на необхідності кадрових змін на Першому національному та на каналі «Інтер». Наше терпіння було вичерпане після того, як у прямому етері Перший національний транслював здачу Криму Москві. А після загибелі нашого військового в Криму вони ще й транслювали «святковий» концерт на Красній площі на честь анексії Криму!»

Депутати-свободівці зазначили, що їхні дії були некоректними, однак це можна пояснити емоційним станом та воєнною ситуацією. «В інших умовах ці засоби могли би вважатися неприйнятними. Однак надання інформаційного простору під час війни для пропаганди ворога є неприпустимим. Разом з убивством зброєю нас продовжують убивати інформаційно – і таких жертв значно більше. Завдяки, зокрема, й роботі Пантелеймонова, українці зневірюються у нашій перемозі, вони дезінформовані», – зазначив Ігор Мірошниченко.

Андрій Іллєнко додав, що примусове усунення від керівництва скомпрометованих осіб було спричинене тим, що ані уряд, ані люстраційний комітет не розглядали це питання як першочергове. Водночас депутат наголосив, що свободівці не збираються ховатися від відповідальності за депутатською недоторканністю: «Люстрація є основною вимогою Майдану. Однак інцидент, що стався учора, його форма є некоректною. Ми не збираємося ховатися за мандатами. Сподіваємося, що Генеральна прокуратура зробить відповідні правові висновки щодо вчорашньої ситуації, зокрема щодо роботи керівництва НТКУ».

Богдан Бенюк закликав журналістів до об’єктивного висвітлення подій в умовах війни з Росією: «Обов’язком кожного з нас є не дати ворогу вести інформаційну війну проти нас у нашому ж інформаційному просторі».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#мірошниченко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,76
EUR
42,58
42,68
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...