• Головна
  • У новому притулку сімейного типу живуть троє рідних між собою сиріт
19:21, 17 лютого 2014 р.

У новому притулку сімейного типу живуть троє рідних між собою сиріт

У Львові на вул. Тракт Глинянський було створено ще один дитячий будинок сімейного типу.

На виховання у цей дитячий будинок сімейного типу передано трьох рідних між собою дітей-сиріт: двох хлопців 17 та 15 років, і дівчину 16 років, а також двох дітей позбавлених батьківського піклування: дівчинку 14 років та хлопчика 11 років. Вони теж є між собою рідними. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Загалом створення другого у місті дитячого будинку коштувало бюджету Львова 2 млн грн: 1,8 млн грн – вартість будинку та 200 тис грн – облаштування.

Взагалі в Дитячі будинки сімейного типу влаштовують в основному діти родинних груп, тобто рідні між собою брати та сестри, яких не беруть в прийомну сім’ю чи тим більше під опіку чи піклування, бо багато дітей. Мета цього - з’єднати до купи братів і сестер – великі родинні групи, щоб вони разом росли до повноліття мінімум, а якщо будуть навчатись у вищих чи професійно-технічних закладах до 23 років, або до закінчення навчального закладу. Тут може одночасно проживати 10 дітей + двоє батьків вихователів.

Досі у Львові був лише один Дитячий будинок сімейного типу на Сихові. Там знаходиться 10 дітей, з них 8 – діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, і двоє рідних дітей, один з цих рідних дітей - це усиновлена дитина. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,95
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...