• Головна
  • У Львові відкрили дитячий будинок сімейного типу
17:44, 17 лютого 2014 р.

У Львові відкрили дитячий будинок сімейного типу

Тут матимуть змогу проживати 10 дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування.

Якщо ві плануєте зробити ремонт то вам знадобляться послуги дизайнера.  Студія пропонує послуги дизайнера для перепланування вашої оселі. 

У Львові відкрили дитячий будинок сімейного типу, фото-1

Рішенням виконавчого комітету у Львові на вул. Тракт Глинянський було створено ще один дитячий будинок сімейного типу. На виховання у цей дитячий будинок сімейного типу передано трьох рідних між собою дітей-сиріт: двох хлопців 17 та 15 років, і дівчину 16 років, а також двох дітей позбавлених батьківського піклування: дівчинку 14 років та хлопчика 11 років. Вони теж є між собою рідними. Про це 032.ua повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Загалом створення другого у місті ДБСТ коштувало бюджету Львова 2 млн грн: 1,8 млн грн – вартість будинку та 200 тис грн – облаштування.

У Львові відкрили дитячий будинок сімейного типу, фото-2

Нагадаємо, відповідно до ухвали ЛМР від 23.09.2013 року № 2665 «Про придбання житла для створення ДБСТ» територіальною громадою Львова в особі Львівської міської ради було придбано житловий будинок на вул. Тракт Глинянський. Загальна площа будинку, який складається з шести кімнат та кухні становить 268,2 кв.м., житлова площа становить 107,8 кв.м. Будівля складається з 2-х поверхів та півпідвалу з гаражем. Площа прибудинкової території становить 534,6 кв. м.

У Львові відкрили дитячий будинок сімейного типу, фото-3

Досі у Львові був лише один Дитячий будинок сімейного типу на Сихові. Там знаходиться 10 дітей, з них 8 – діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, і двоє рідних дітей, один з цих рідних дітей - це усиновлена дитина.

«Який би не був чудовий інтернат, він не зможе замінити дитині життя в сім'ї, надати необхідний досвід для підготовки до дорослого життя. Альтернативою інтернатам та однією із форм сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є дитячий будинок сімейного типу.

У Львові відкрили дитячий будинок сімейного типу, фото-4

Взагалі в Дитячі будинки сімейного типу влаштовують в основному діти родинних груп, тобто рідні між собою брати та сестри, яких не беруть в прийомну сім’ю чи тим більше під опіку чи піклування, бо багато дітей. Мета цього - з’єднати до купи братів і сестер – великі родинні групи, щоб вони разом росли до повноліття мінімум, а якщо будуть навчатись у вищих чи професійно-технічних закладах до 23 років, або до закінчення навчального закладу. В ДБСТ може одночасно проживати 10 дітей плюс двоє батьків вихователів», - каже начальник відділу у справах дітей Ростислав Тимків.

У Львові відкрили дитячий будинок сімейного типу, фото-5

«Дітей, які б потребували проживання в такого типу закладах є достатньо, на жаль, але найважче – це батьки-вихователі. І тому ми щасливі, що ми знайшли пані Катерину, яка є глибоко духовною особою, маючи духовну освіту і світську педагогічну освіту. Тому ми її знайшли аж в Тернополі і забрали до нас до Львова.

А дітей ми будемо підбирати за принципом, який є закладений в таких дитячих будинках сімейного типу. Тут мають жити брати і сестри, щоби їх об’єднувати, бо в інтернатах вони зазвичай сплять у різних спальнях. Тому зараз тут живе дві родини: два брати і сестричка, та сестричка і братик. Ми так домовились з пані Катериною, що протягом двох місяців, щоб ці дітки трошки адаптувалися, ми доберемо сюди ще п’ятеро дітей і також будемо старатись, щоб це були рідні між собою братики і сестрички. В основному це будуть діти, які є львів’янами, діти, які вчаться в інтернаті або які живуть у будинках дитини. Це дуже кропітка дуже непроста робота.

У Львові відкрили дитячий будинок сімейного типу, фото-6

Окрім того, важливим є і фінансове питання створення такого будинку. 1 мільйон 800 тисяч на будинок і ще 200 тисяч на обладнання, тобто 2 мільйони гривень в кризу – це немалі гроші. Але було прийнято принципове рішення і хоча було важко, але це стало реальністю. І тут ми дякуємо за принципову позицію бюджетній депутатській комісії і сподіваємося, що їх така позиція дасть нам змогу відкрити цього року ще один або і два таких будинки», - сказав директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк.

DSC_7718 (1)

DSC_7718 (1)

«Це велика Божа ласка, що місто не тільки має такі задуми, але і так наполегливо їх реалізовує. Тому що кожна дитина потребує доброго, гарного, приємного дитинства. Тут ми маємо не тільки прекрасні умови матеріального типу, але маємо також і добре виховання. Діти будуть зростати в сім’ї, яка цінності буде ставити на перше місце. І ці цінності потім діти понесуть у життя. Тому ми всі мусимо сприяти місту, допомагати місту, щоби якнайбільше могло бути в нас таких місць для дітей, щоб всі діти відчували себе повноцінними і повноправними громадянами України», - сказав під час відкриття отець-доктор Богдан Прах, ректор УКУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...