• Головна
  • Головний лікар Львова закликав одягатися тепліше – у місті почастішали обмороження
22:10, 30 січня 2014 р.

Головний лікар Львова закликав одягатися тепліше – у місті почастішали обмороження

Як поінформували в управлінні охорони здоров’я, за зимовий період 2013-14 (з грудня) до медичних закладів Львова з переохолодженням та обмороженням було 31 звернення, з них госпіталізовано 17 осіб, четверо з яких станом на 29 січня вже виписано.

Львівський регіональний центр з гідрометеорології на найближчі дні прогнозує морозяну погоду з температурними показниками мінус 10-15 ºС, на дорогах ожеледиця, снігові замети, пориви південно-східного вітру 15 – 17 м/с, хуртовини. Відтак, Львівська міська рада закликає мешканців міста бути обачними та тепло одягатися, щоби не допустити переохолодження або обмороження.

«Станом за сьогодні ситуація з кількістю переохолоджень чи обморожень не є критичною. Але ми ще і ще раз наголошуємо, що виконання та дотримання елементарних правил поведінки допоможе запобігти біді. Теплий та зручний одяг, правильна поведінка – допоможе запобігти переохолодженню чи обмороженню.

Важливо пам’ятати, що коли вам доводиться довший час перебувати на вулиці в морозну погоду, у жодному разі не стійте на місці! Притупцьовуйте, ходіть, пострибайте, тріть рука об руку. Ховайтеся від вітру. Якщо є можливість — станьте на сходи чи асфальт без льоду.

Так само важливий одяг - одягайтеся кількома шарами, краще одягнути кілька тонших речей, ніж один дуже товстий светр, бо в ньому ви швидше промерзнете. Вдягайте теплі рукавиці, шарфи, взуття зручне і не тісне, бажано без підборів із теплими стельками», - наголошує начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,98
40,04
EUR
43,15
43,25
PLN
10,01
10,05
Оголошення
live comments feed...