• Головна
  • У Львові молодший хлопчик-мауглі зробив перші кроки
13:28, 21 жовтня 2013 р.

У Львові молодший хлопчик-мауглі зробив перші кроки

Медики львівської обласної психіатричної лікарні відзначають прогрес у стані молодшого із дітей-мауглі, яких вони лікують. Про це кореспондент Укрінформу дізналась зі свідчень на судовому засіданні у справі позбавлення батьківських прав батька хлопчика - Любомира Кучумова.

"Менший із занедбаних хлопчиків-інвалідів, які від народження не виходили на двір і жили в умовах повної антисанітарії із неповносправною матір'ю та батьком, суттєво прогресує у розвитку. Спочатку він почав спинатись на ніжки, ходити, притримуючись за меблі, а тепер уже ходить за руку з персоналом", - розповіла завідуюча дитячим відділенням обласної психіатричної лікарні Оксана Лемішко.

За її словами, у старшого хлопчика, якому вже виповнилося 15 років, реабілітація йде повільно. Проте він уже навчився посміхатися, видає окремі звуки.

Медики зазначили, що діти мають добрий апетит. Проте молодший, який не звик до різноманітного раціону, вживає тільки манну кашу, від інших страв відмовляється.

Як повідомляв Укрінформ, влітку у Львові в приватному будинку правоохоронці виявили двох хлопчиків, інвалідів з дитинства, яких матір ув'язнила у власному домі і утримувала в умовах повної антисанітарії. Батько дітей займався дрібним бізнесом і не втручався у "виховний" процес. Зараз дітей та їх матір помістили до психіатричної лікарні, а главу сімейства позбавили батьківських прав. Розглядається питання про його притягнення до кримінальної відповідальності за злісне невиконання обов'язків по вихованню дітей.

Своїх посад позбулися семеро чиновників, лікарів та освітян, які "не помітили" кричущого факту. Більше того, старший хлопчик, Любомир, числився у списках восьмикласників однієї із шкіл обласного центру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...