• Головна
  • Львівські депутати погиркались, бо не можуть знайти грошей на піскосуміш. А зима вже не за горами
09:24, 19 вересня 2013 р.

Львівські депутати погиркались, бо не можуть знайти грошей на піскосуміш. А зима вже не за горами

Єдине можливе джерело – резервний фонд, однак освоювати його за три місяці до кінця року у ратуші не ризикують, інформує власкор Вголосу.

Під час сьогоднішнього засідання виконкому питання щодо закупівлі піскосуміші підняв перший заступник мера Олег Синютка. Він зазначив, що два райони міста узагалі не матимуть чим посипати дороги, у решти чотирьох ще є невеликі зимові залишки.

«Якщо кошти не виділяти, то нас чекають неприємності», – заявив Синютка.

Аби до кінця року забезпечити місто піскосумішшю необхідно 3,369 млн. грн. Однак, як пояснив директор департаменту фінансової політики Олег Іщук, в міському бюджеті вільних коштів немає.

«Єдине джерело, яке можна направити – це резервний фонд і то його не хватає на 100 тис. грн., а залишити без резервного фонду місто за чотири місяці до кінця року, я вважаю, це авантюра», – запевнив Іщук.

Він додав, що «витягти» кошти з іншої сфери теж складно, бо і там з’являється мінімальна напруга з фінансуванням.Проти використання резервного фонду виступив і міський голова Андрій Садовий, він запропонував наразі виділити лише 1 млн. грн., щоб не залишити місто без пікосуміші. У відповідь Олег Синютка зазначив, що на район припаде по 160 тис. грн., а «це нуль, це нічого». Відтак, за його словами, нехай фінансове управління йде з лопатами і розгортає сніг.

На закид у свою сторону відреагував Олег Іщук: «Некоректно зі сторони першого заступника говорити, щоб фінансове управління йшло з лопатами і чистило сніг, це не допустимо, це некоректно і взагалі – це хамство. Що за розмови».

Згладити конфлікт взявся мер, відзначивши досвід обох, запропонував бути толерантними і відкинути емоції. Однак, неприємність ситуації відзначив і секретар Василь Павлюк.

Відтак, розгляд цього питання було перенесено. Якщо до завтрашньої сесії фінансування таки знайдуть, виконком знову збереться вранці, зазначив мер.

«Чи можемо ми більше виділяти з резервного фонду – я не думаю. Треба чітко проаналізувати ситуацію по інших статтях, можливо щось не буде виконано і можна зробити перерозподіл, для цього потрібний час. Ми можемо це зробити сьогодні, завтра до ранку, зібратись, можемо на сесії коригувати, є різні варіанти», – зазначив Садовий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,85
EUR
42,85
42,90
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...