• Головна
  • Ситуація на фронті на ранок 15 травня: на Харківському напрямку ЗСУ змінили позиції, на Куп'янському відновили втрачені
09:31, 15 травня

Ситуація на фронті на ранок 15 травня: на Харківському напрямку ЗСУ змінили позиції, на Куп'янському відновили втрачені

Ситуація на фронті на ранок 15 травня: на Харківському напрямку ЗСУ змінили позиції, на Куп'янському відновили втрачені

Протягом минулої доби на фронті було 166 бойових зіткнень – удвічі більше, ніж у такий самий день тиждень тому.

Ситуація в районах бойових дій залишається складною, проте контрольованою Силами оборони. Про це речник Генштабу Дмитро Лиховій сказав у ефірі телемарафону.

"Загалом за вчора противник завдав три ракетних і 78 авіаційних ударів, вчинив 99 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", – сказав він.

Ворог концентрує свої зусилля у Харківській області та на Краматорському і Покровському напрямках Донецької області.

На Харківському захисники відбивали 18 атак окупантів, зокрема на напрямках Глибоке-Липці, Лук'янці-Липці, Борисівка-Нескучне, Шебекіно (Росія)-Вовчанськ. На окремих ділянках в районах Лук'янців і Вовчанська внаслідок вогневого впливу і штурмів росіян для збереження життя і уникнення втрат наші підрозділи перемістилися на більш вигідні позиції. Бої тривають. Українські підрозділи не дають росіянам закріпитися, проводять контратакувальні дії. Ворог – під постійним вогнем.

На Куп'янському напрямку ворог вчора провів 25 атак, зокрема на напрямках Лиман Перший-Синьківка, Вільшанка-Синьківка, Вільшанка-Петропавлівка, Кислівка-Іванівка, Крохмальне-Берестове, Коломийчиха-Стельмахівка, Коломийчиха-Мясожарівка, Ковалівка-Новоєгорівака, Площанка-Макіївка. Успіху не має, наші воїни відновили втрачені раніше позиції та покращили тактичне положення на окремих ділянках.

На Лиманському напрямку захисники відбили три атаки ворога на напрямках Іванівки та Тернів. Втрат позицій немає.

На Сіверському наші війська відбили дев'ять атак противника на напрямках Верхньокам'янське, Спірне, Виїмка, Іванодаріївка і Роздолівка Донецької області.

На Краматорському захисники відбивали 24 атаки на напрямках Новий, Андріївка, Кліщіївка, Північне, Дружба, Біла Гора та південніше Іванівського Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення. Наші війська проводили заходи з покращення свого тактичного положення і мали успіх.

На Покровському захисники відбили 61 атаку противника на напрямках Олександропіль, Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Євгенівка, Новопокровське, Новоселівка Перша, Уманське, Нетайлове Донецької області.

На Курахівському росіяни дев'ять разів намагалися прорвати оборону на напрямках до Красногорівки, Георгіївки і Новомихайлівки.

На Времівському напрямку захисники відбили дев'ять атак у районах населених пунктів Водяне і Старомайорське. Українські війська мали успіх у покращенні тактичного положення.

На Оріхівському напрямку підрозділи захисників відбивали чотири атаки на напрямку Роботиного, ворог успіху не мав.

На Придніпровському окупанти продовжують спроби витіснити наші війська з лівобережжя річки Дніпро – було п'ять безуспішних атак росіян, втрат наших позицій немає.

На інших напрямках суттєвих змін не було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ЗСУ #Генштаб #війна #окупанти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,77
40,85
EUR
44,27
44,34
PLN
10,25
10,30
Оголошення
live comments feed...